17-11-2016 | REMA 1000 køber nye Mobilpay terminaler. Planen er ifølge en pressemeddelelse, at samtlige 280 danske butikker i dagligvarekæden REMA 1000 har fået nye Verifone-betalingsterminaler i starten af 2017. Den nye løsning erstatter både den eksisterende betalingsterminal og den hvide brik til MobilePay-betaling ved kasserne i discountkæden . Kunderne kan bruge de nye betalingsterminaler uanset betalingsform, og Verifone og REMA 1000 forventer, at betalingsterminalerne er klar til det mobile dankort og andre fremtidige betalingsformer.

Målet er at gøre det så hurtigt og så nemt som muligt for vores kunder! Der arbejdes målrettet på, at alle former for betalinger skal kunne ske fra vores betalingsterminaler!

Lige nu er det helt klart interessant at kunne tage imod MobilePay-betalinger uden besvær og ekstraudstyr, men man ønsker også, at give butikkerne friheden til at tage imod andre og kommende betalingsformer, så forbrugerne kan betale på den måde, de foretrækker.

For butikkerne foregår det næsten uden meromkostninger, fordi alle betalinger går gennem betalingsterminalen, som vi danskere er så vant til at bruge.
MEALS


17-11-2016 | Pressechef stopper i Landbrug & Fødevarer. Efter kun knap 11 måneder på posten skal tidligere BT-chef ikke længere være pressechef i Landbrug & Fødevarer.

Under 11 måneder nåede Henny Christensen at bestride posten som pressechef i Landbrug & Fødevarer. Henny Christenen, der kom til jobbet fra en stilling som redaktionschef på avisen BT, overtog ved nytår positionen som pressechef i landbrugets organisation. Hun stopper ifølge en meddelelse fra Landbrug & Fødevarer dags dato.

Konstitueret pressechef er Søren Andersen, der hidtil har figureret under betegnelsen pressekonsulent i organisationens KoncernPresse. Henny Christensen nåede at være på BT i næsten 15 år før jobbet i Landbrug¤& Fødevarer, og før det arbejdede hun for LO og Aktuelt. Det fremgår ikke, hvad der ligger til grund for den hurtige exit fra landbrugsorganisationen. Landbrug & Fødevarers forrige pressechef, Kim Bové, skiftede sidste efterår til jobbet som pressechef¤i Erhvervs- og Vækstministeriet.
FødevareWatch


16-11-2016 | Økologer skal naturligvis også overholde Fødevarestyrelsens krav om at holde alle fjerkræ indendørs

Fødevarestyrelsen har netop meddelt, at de øjeblikkeligt indfører krav om indhusning af fjerkræ i Danmark. Dette sker på baggrund af de foregående dages udvikling af den alvorlige fugleinfluenza. Der er på nuværende tidspunkt konstateret fugleinfluenza i danske vildænder og svaner. Derudover er 300.000 æg blevet destrueret på baggrund af, at det ikke kunne udelukkes, at der var fugleinfluenza i æggene.

Fødevarestyrelsen kræver, at udegående fjerkræ og andre fugle i fangeskab skal holdes indelukket eller under hegn og med fast tag. Dog er strudsefugle, tamænder, gæs, gråænder, fasaner, agerhøns, stenhøns og rødhøns undtaget, hvis de fodres og vandes indendørs eller under fast tag, så det sikres, at større vilde fugle ikke kan komme i kontakt med foder og vand, som er tiltænkt det pågældende fjerkræ eller andre fugle i fangeskab.

De økologiske fjerkræproducenter er omfattet af Fødevarestyrelsens krav. Det får ikke konsekvenser for den økologiske status, at dyrene holdes inde i en begrænset periode.

Der vil komme en ny udmelding, så snart de økologiske fjerkræ igen kan lukkes ud.
Fødevarestyrelsen


16-11-2016 | Rekordbesøg på Electronic messen. Med mere end 73.000 mennesker igennem tælleapparaterne og knapt 3.000 udstillere fra 88 lande har Electronica 2016 slået alle rekorder!

Ifølge messens slutrapport er det især IoT-applikationerne, der har tiltrukket sig interesse, ligesom det nyeste begreb inden for genren, IIoT - Industrial Internet of Things - er blevet et vigtig parameter på industriens vej mod Industri 4.0 styring og fabriksautomation.

Ifølge en række førende virksomheder samt den tyske komponentforening, ZVEI, kræver et gennembrud for IoT-applikationer på det tyske marked, at forbrugerne kan føle sig trygge ved, at produkterne ikke kan hackes, så sikkerhedsproblematikken er i høj grad et varmt emne blandt mange virksomheder - og de tyske producenter og designere.

Det sætter Tyskland i en noget mere konservativ situation end eksempelvis Danmark, hvor vi mere følger en vej, der drejer sig om at få teknologien sat i gang. Så må sikkerheden komme i anden række.
Electronica 2016


15-11-2016 | Danish Crown planlægger at investere i en forædlings- og detailproduktfabrik i Kina, Shanghai og basere sin produktion på danske råvarer. Allerede i dag har Danish Crown en stor og succesfuld eksport af fersk svinekød og de såkaldte "Kina-varer" - altså tæer, ører, haler og lignende, som kineserne værdsætter og betaler godt for, og lægger man det hele sammen, er Danish Crown målt på værdi allerede Danmarks næststørste eksportør af varer til Kina, kun overgået af Kopenhagen Fur. Salg af kød til de kinesiske forbrugere foregår fortsat i stort omfang på såkaldte wet markets, hvor grisen sælges udskåret i forholdsvis store stykker, som forbrugeren kan se og føle på. Men forbrugsmønsteret i Kina er i hastig forandring.
Der sker egentlig tre ting:
- Den ene er, at meget af forbruget flytter over i foodservice eller i restauranter, ligesom det gør i USA eller Europa.
- Det andet er en kolossal vækst i e-handel, hvor man køber varerne og får dem leveret derhjemme. Det vokser helt enormt i Kina, og byer som fx Shanghai har vel i dag verdens mest avancerede marked for e-handel.
- Den tredje tendens er, at forbrugerne i supermarkederne også begynder at købe detailpakkede produkter, præcis som vi kender det i Danmark.
I det hele taget så har kinesiske forbrugere meget til fælles med forbrugerne i Europa og USA og fået mindre tid til at gå hjemme og lave mad fra grunden. Derfor ser man, at Danish Crown må kapitalisere, hvor mulighederne er til stede!
MEALS
 

15-11-2016 | Den finske slagterikoncern HKscan må konstatere, at 2015 blev endnu et Underskudsår i deres danske forretning, skriver Landbrugsavisen.dk. HKscan har ellers lukket SLagteriet i nordjyske Skovsgaard, der nu udelukkende er lager og pakning. HKscan omsatte i 2015 for 175,9 mio. euro i Danmark, svarende til 1166 mio. danske kr. Det er var en nedgang på 14 pct. i forhold til året før. Det er frostvarerne, hvor der er en hård konkurrence, der skaber problemer for HKscan i Danmark. Marginalerne var tilfredsstillende i de ferske fjerkræprodukter, men udviklingen i de ferske var ikke i stand til at kompensere for faldet i frosne produkter.
Landbrugsavisen.dk.
 

15-11-2016 | Politikere skulker fra besøg i folketingsudvalg. Mindre end hver tredje udvalgsmedlem er til stede, når Folketingets udvalg modtager besøg af organisationer eller grupper af borgere. Det fremgår af et notat sendt til Folketingets Præsidium. Notatet viser, at der i gennemsnit var otte udvalgsmedlemmer til stede, når der var foretræde i et af Folketingets udvalg sidste folketingsår. I et brev til Folketingets udvalgsformænd indskærper folketingsformand Pia Kjærsgaard (DF), at der ved modtagelse af for eksempel organisationer, foreninger og borgergrupper "bør være et rimeligt fremmøde".

Folketinget har 25 faste udvalg, og de fleste af udvalgene har 29 medlemmer. En af udvalgenes opgaver er at modtage besøg af såkaldte deputationer. En deputation er en gruppe borgere eller repræsentanter for organisationer og lignende, som ønsker at fortælle udvalget om deres holdninger for at påvirke udvalgets arbejde med et lovforslag. Transport- og Bygningsudvalget udmærker sig i den nye opgørelse ved at have det største gennemsnitlige fremmøde. Samtidig er udvalget også det, som har modtaget flest deputationer, og i gennemsnit har der været et fremmøde på 9,9 udvalgsmedlemmer. Ligestillingsudvalget og Retsudvalget har den laveste gennemsnitlige deltagelse med henholdsvis 6,0 og 6,3 fremmødte udvalgsmedlemmer. Folketingets Præsidium med Folketingets formand Pia Kjærsgaard i spidsen besluttede i 2015 at registrere antallet af fremmødte udvalgsmedlemmer under foretræder. Midt i november sidste år begyndte man derfor at notere, hvor mange udvalgsmedlemmer, der var til stede under modtagelser  af deputationer. Udvalget for Forretningsordenen har besluttet, at det også i dette folketingsår skal registreres, hvor mange udvalgsmedlemmer, som møder op under foretræder.
"Dette skal bl.a. ses på baggrund af Præsidiets tidligere tilkendegivelse om, at der under udvalgenes modtagelse af deputationer bør være et rimeligt fremmøde, som er repræsentativt for Folketingets sammensætning," skriver Pia Kjærsgaard til Folketingets udvalgsformænd. 
"Organisationer, foreninger m.fl., som møder personligt frem for udvalg, har en berettiget forventning om et sådant fremmøde fra udvalgenes side," skriver hun videre.
Altinget


14-11-2016 | Fugleinfluenza i danske ænder er blevet fundet på Møn og Christiania. Sygdommen er ikke farlig for mennesker, men alligevel kan det nemt blive årsag til, at danskerne i stor udstrækning fravælger andesteg til jul. Fugleinfluenza er altså fundet to steder i Danmark; men det kan ikke udelukkes, at flere fugle er smittet, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Det er DTU Veterinærinstituttet, der har fundet sygdommen med det formelle navn H5N8 i en gruppe troldænder på Møn og i en enkelt troldand på  Christiania i København. Fødevarestyrelsen gør opmærksom på, at sygdommen normalt ikke smitter mennesker, men det udelukker ikke, at det kan gå ud over andre fugle og dermed brede sig.
MEALS
 

14-11-2016 | Chr. Hansen har købt finsk bakteriestamme. Ingredienskoncernen har afsluttet købet af en finsk bakteriestamme, der skal bruges i blandt andet mejerisektoren. Der er tale om verdens mest veldokumenterede probiotiske stamme, siger Chr. Hansen. Sælger er det finske selskab Valio. Prisen for stammen inklusive varemærker og tilhørende forretninger er 73 mio. euro (ca. 543,5 mio. kr.).
"Med købet styrker vi vores position inden for probiotiske løsninger til human health og mejerisektoren og giver attraktive muligheder for fuldt ud at udnytte potentialet i LGG varemærket, både som selvstændigt produkt og¤i kombination med Chr. Hansens egne stammer som for eksempel BB-12", siger Chr. Hansens topchef, Cees de Jong. LGG er siden 1990 anvendt til fødevarer og kosttilskud. De seneste¤ti år har Chr. Hansen solgt LGG -produkter under en licensaftale med Valio, men fremover vil det danske selskab således have fuld kontrol med rettighederne.
MEALS
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?