10-11-2016 | Hotellerne tabte udenlandske overnatninger. Siden 2012 har de danske hoteller år for år sat ny rekord i antallet af udenlandske overnatninger i september. Men i år knækkede kurven. Hotelbranchen tabte 0,9 procent af de udenlandske overnatninger sammenlignet med samme måned i fjor. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. En væsentlig forklaring er, at der nu er tilbagegang på hotelbranchens tre største markeder: Norge, Sverige og Storbritannien. Der har længe været tilbagegang i antallet af norske og svenske hotelovernatninger i Danmark. Det nye i september er, at Storbritannien nu også er gået tilbage. Trods denne nedtur kom hotelbranchen ud af september med en vækst på 3,1 procent i forhold til samme måned i fjor. Det skyldes, at antallet af danske hotelbesøg steg med 6,0 procent.
Horesta
 

09-11-2016 | Amerikanerne valgte tirsdag Donald Trump som USA's næste præsident. Dermed er en særdeles hård amerikansk valgkamp slut. Nu skal vi vende blikket fremad, for vi har endnu til gode at se, hvilke konkrete ambitioner og tiltag Donald Trump vil lægge for dagen, når han næste år indtager Det Hvide Hus. Trumps kampagne har på lange stræk handlet om, hvad der har været galt i USA. Nu venter vi så på at se, hvordan Trump vil handle. Både Danmark og Europa har brug for et stærkt USA, som er villig til at samarbejde. Der har været sagt mange hårde ord om frihandelsaftaler i valgkampen, men vi håber, at forretningsmanden Trump træder i karakter og støtter op om de åbne markeder og den frihandel, som er forudsætningen for vækst og arbejdspladser i både USA  og Europa.
MEALS
 

09-11-2016 | Tre pensionskasser er med i ny landbrugsfond. Staten og tre pensionskasser skyder en milliard kroner i ny landbrugsfond, der kan hjælpe forgældede landmænd. Forgældede landmænd får altså hjælp¤fra staten og tre pensionsselskaber. Sammen etablerer parterne en ny fond, Dansk Landbrugskapital, der skal hjælpe landmænd, som på grund af gæld ikke kan låne penge i banken til investeringer i bedriften. Dansk Landbrugskapital (DLK) blev præsenteret i november 2015 som en del af regeringens vækstplan: Vækst og udvikling i hele Danmark. Fonden blev første gang annonceret i maj 2015 af daværende erhvervs- og  vækstminister Henrik Sass Larsen (S), men Venstre-regeringen overtog idéen, da den kom til magten kort tid efter.
MEALS
 
 
8-11-2016 | Effektivitet nævnes ikke? Vi kan sikre fødevarer til verdens voksende befolkning, mener adm. direktør Karen Hækkerup, adm. direktør for Landbrug & Fødevarer. Her har man netop færdiggjort sit udspil til national handlingsplan på "2030 dagsordenen for bæredygtig udvikling og FNs verdensmål". Befolkningen i verden stiger, og det sætter pres på efterspørgsel, af fødevarer og dermed produktionen. Med andre ord der vil blive langt flere munde, der skal mættes! Bæredygtig landbrugs- og fødevaresektor står derfor centralt i forhold til at opnå resultater på FN's verdensmål. Det er vigtigt, at vi er med til at tage ansvar og bidrage med sunde, sikre og bæredygtige fødevarer og løsninger, siger Karen Hækkerup. Men hun inkluderer ikke effektivitet: mad nok! I en pressemeddelelse kommer Landbrug & Fødevarer med en lang række forslag til, hvordan fødevareklyngen kan være med til at opnå resultater på FN's verdensmål, og det er blandt andet flere danske teknologiløsninger og knowhow ud i verden, flere sunde og sikre fødevarer på verdensplan, forskning og innovation som platformen for bæredygtighed, styrket dansk viden i europæiske standarder, teknologiske løsninger til en cirkulær økonomi, mindre madspild (der er vel ikke mange sultne ude i verden, som smider maden i skraldespanden), optimeret udnyttelse af vandforbrug i fødevareproduktionen samt Danmark som foregangsland for klimavenlig landbrugsproduktion. Ordet økologi, altså fremstilling med håndkraft, nævnes ikke i den lange opremsning? Fremadrettet vil Landbrug & Fødevarer integrere verdensmålene, slutter pressemeddelelsen.
MEALS


08-11-2016 | CPH Food Space i kødbyen dannede rammen om et arrangement på en ny dansk ostefestival under navnet Slow Cheese. Ost fylder jo mere. Craft-bevægelsen, dét at producere noget selv, er inde over os samtidig med, at der kommer mere fokus på, at man ønsker det gode håndværk. Den frivillige forening Slow Food's danske afdeling har derfor længe arbejdet med med at etablere et arrangement, der støtter de innovative og kreative osteproducenter, vi har. Slow Food er en international græsrodsorganisation: "God, ren og retfærdig mad" med formålet at sikre vores madkultur, de små producenters rettigheder og fair betaling. Ost er et spændende produkt, og med Slow Cheese vil vi gøre opmærksomme på, at det ikke kun er de store producenter, der laver god ost. Vi ser flere innovative oste end nogensinde før, og mener, at tidspunktet er inde til, at København har en ostefestival.
MEALS
 
 
 
07-11-2016 | Stor bøde til BC Catering. En anmeldelse i midten af oktober har udløst en bøde til BC Catering for at have solgt flere partier gammelt kød. Virksomheden BC Catering fra Kolding er blevet idømt en bøde på 40.000 kr. for at have udsendt i alt seks partier hakket oksekød, som var hakket af kød, der var mere end 15 dage gammelt, skriver Ekstra Bladet. Der er desværre sket en fejl hos os, og vi betaler bøden!¤ Ifølge Ekstra Bladet besøgte Fødevarestyrelsens Rejsehold B.C. Catering-produktionen efter en anmeldelse, som gik på, at der blev fusket med datomærkningen - det fandt Rejseholdet ikke dokumentation for. BC Catering er ejet af Dansk Cater, der også har AB Catering og Inco.
MEALS


07-11-2016 | Danmark har Nordens hårdeste erhvervsklima, og er derfor det mest krævende land i Norden at gøre forretning i. Danske Bank har spurgt 800 erhvervsledere på direktionsniveau i Sverige, Norge, Finland og Danmark om erhvervsklimaet i Norden. Adm. direktør Richard Bergfors i den familieejede burgerkæde Max Hamburgerrestauranter havde kigget på Danmark siden midten af 00'erne inden den første restaurant blev åbnet på Gammeltorv i København i marts 2013. "For os var det afgørende, at have en rigtig samarbejdspartner, der kender det danske marked, og som har lokal ekspertise," siger han. I dag har Max to restauranter i København, men over de næste ti år skal Richard Bergfors åbne 120-150 nye restauranter, hvoraf cirka 40 skal ligge i Danmark.
Børsen

07-11-2016 | Arbejdstilsynet finder næsten dobbelt så mange problemer, når de anvender risikobaseret tilsyn frem for tilfældig stikprøvekontrol, viser nye tal. Beskæftigelsesministeren Jørn Neergaard tør dog ikke love fald i antal arbejdsskader foreløbig. Ved at gå målrettet efter virksomheder i særligt farlige brancher slår Arbejdstilsynet langt mere effektivt ned på arbejdsmiljøsyndere. Det viser en ny opgørelse fra Arbejdstilsynet, som er den første af sin art, siden et bredt flertal af Folkertingets partier i foråret 2015 vedtog en ny risikobaseret tilsynsmodel. I 2015 fandt Arbejdstilsynet problemer på 21 procent af de virksomheder, som blev udtaget til kontrol på baggrund af en såkaldt risikobaseret tilsynsmodel, mens der ved tilfældige stikprøver kun blev konstateret problemer på 11 procent af de kontrollerede virksomheder. Beskæftigelsesminister Neergaard slår derfor fast: Vi vil fortsætte indsats mod social dumping.
MEALS
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?