Er kampagnen 6 om dagen gået i glemmebogen? I hvert fald hører man ikke meget til den mere!

Mmm..

Flere kunder vælger den sundere fastfood, hvis det sunde alternativ er gjort synligt og attraktivt. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet af salget på en burgerrestaurant, hvor ekspedienten gør kunderne opmærksomme på de sundere valgmuligheder.

De seneste år er kvaliteten og sundheden af den mad, danskerne spiser ude, kommet i fokus. Nye produkter kommer løbende på markedet. I projektet SpisVel har DTU Fødevareinstituttet undersøgt, om kunderne vælger anderledes, hvis ekspedienten i en burgerrestaurant gør dem opmærksomme på de sundere valg.

Kundernes energiindtag falder, og undersøgelsen viser, der er tre gange så stort salg af grove boller, når ekspedienten gør opmærksom på, at de findes i sortimentet. Kundernes energiindtag er samlet set 13% lavere ved den kasse, hvor ekspedienten fortæller om muligheden for de sundere valg. Det er især en mindre andel af solgte store måltider, som har betydning.

Sund fastfood kan være god forretning, og kunderne giver udtryk for, at de gerne vil have sundere måltider, hvis ændringerne ikke påvirker prisen på produkterne. For eksempel vil 73% gerne have mindre fedt i maden, 68% vil gerne have mere frugt og grønt enten i eller til maden, og 64% vil gerne have flere muligheder for at vælge mellem brød, tilbehør og lignende.

Undersøgelsen peger i retning af, at fastfoodrestauranter har mulighed for at påvirke kundernes valg gennem den måde, de præsenterer og markedsfører maden på. De sundere valg skal dog gøres synlige og attraktive for kunderne, fortæller akademisk medarbejder Anne Dahl Lassen fra DTU Fødevareinstituttet, som har stået i spidsen for undersøgelsen.

Over halvdelen af kunderne ønsker også måltider, der er dokumenteret sundere - som for eksempel, at de er mærket med nøglehullet.¤

Fastfoodrestauranterne kan øge deres forretningsmuligheder ved at tilgodese de kunder, der ønsker sundere måltider og tilbehør.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?