Når man har spist i kort tid, så er det hele nærmest blevet koldt
I denne weekend oplevede Dansk gastronomi igen en fin placering blandt verdens 50¤bedste restauranter. Det var¤den københavnske restaurant Noma, som indtog andenpladsen efter den spanske El Celler.
Danmark har i en årrække markeret sig på det gastronomiske verdenskort. Først og fremmest på grund af restaurant Noma, men vi har også mange andre restauranter, som har meget at byde på.
En hel generation af talentfulde kokke har nemlig formået at skabe det på internationalt plan kendte: Danske Gastronomi. Dét bør vi kunne fastholde.
Men trods de fine hædersbevisninger skabt på god uddannelse og talent, så har en række gourmetrestauranter i de senere år måttet dreje nøglen om eller skrue ned for ambitionsniveauet.
Det er på en eller anden måde en mærkværdig udvikling, for restauranterne har i de senere år fået adskillige økonomiske håndsrækninger fra politikerne. Disse øgede tiltag er altså ikke nok til at holde en del af disse restauranter gående.
Det kræver oplevelse for gæsten, som blandt andet kan være varm sovs til retten er spist op.
TOP TI RESTAURANTER
1. El Celler de Can Roca, Girona, Spanien.
2. Noma, København, Danmark.
3. Osteria Francescana, Modena, Italien.
4. Mugaritz, San Sebastián, Spanien.
5. Eleven Madison Park, New York, USA.
6. D. O. M., São Paulo, Brasilien.
7. Dinner by Heston Blumenthal, London,England.
8. Arzak, San Sebastián, Spanien.
9. Steirereck, Wien, Østrig.
10. Vendôme, Bergisch Gladbach, Tyskland.