Af hensyn til fakta opfordrer vi madfolk til at læse deklarationerne

Danskerne anser frosne færdigretter for at være usunde, og dét på trods af, at flere, og efterhånden flere og flere, frosne færdigretter rent faktisk indeholder sunde råvarer og har en lav fedtprocent.

En nylig repræsentativ undersøgelse blandt 1.300 personer foretaget af analyseinstituttet Epinion for Daloon A/S viser danskernes forhold til frossen mad.

Uanset om man er til frysepizza, forårsruller eller frosne frikadeller, lader det til, at danskernes opfattelse er ret entydig, nemlig at frosne færdigretter er usunde.

Resultater fra undersøgelsen:

Hvad tror du, at fedtprocenten er i frosne forårsruller?

0-5% 3% 
6-10% 16% 
11-15% 18% 
16-20% 16% 
21-25% 16% 
Mere end 25 % 17% 
Ved ikke 13% 
Total 100%

Hvad tror du, at fedtprocenten er i frosne forårsruller?

Mand Kvinde 
6-10% 5% 2% 
11-15% 16% 16% 
16-20% 21% 16% 
21-25% 15% 17% 
Mere end 25% 13% 20% 
Ved ikke 14% 13% 
Total 100% 100%

På en skala fra 1-10, hvor 1 er meget sundt og 10 er meget usundt. Hvor sunde tror du, at følgende typer af frosne færdigretter er

Frosne frikadeller 6,7 
Frysepizza 7,8 
Færdiglavet lasagne 7,5 
Fiskepinde 7,2 
Forårsruller 6,7 
Gennemsnit 7,2

Ved at gå markedets produkt-informationer¤ igennem, tror vi, at mange vil ændre sine antagelser om frosne færdigretter.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?