Den bedste forretningsform er som regel hurtig omsætning

Mmm..

En opgørelse fra "Soliditet" viser, at 23,5 procent af de danske hoteller og restauranter er i fare for at gå konkurs. Trods flere gæster, så viser det sig, at de bruger for få penge til, at restauranterne og hotellerne kan få det til at løbe rundt.

 

Danmark har, som næsten alle lande i hele verden, været ramt af økonomisk krise, så det er vel logisk nok, at pengene hos forbrugerne ikke sidder helt så løst. Den situation må mange virksomheder af alle slags tage bestik af.

Restauratørerne kan naturligvis ikke påregne, at deres gæster skal bruge los for at sikre etablissementets økonomi.

En af de kendte veje til omsætning er, at man sænker sine priser. Den slags kunne måske også i restaurationsbranchen foranledige til, at der ville ryge en bid eller et par glas mere ned.

Under klimatopmødet gjorde fx mange hoteller det stik modsatte, de udnyttede situationen ved at hæve deres listepriser betydeligt. Den slags huskes af mange gæster, som naturligvis gerne ville betale men ikke flås...

Her gik det især ud over mange kongresgæster!

Restaurations- og hotelbranchen er følsomme områder, når der er økonomisk krise. Det er en kedelig men naturlig erhvervsrisiko for disse sektorer.

Horesta, som er disse sektorers arbejdsgiverforening, må snart til at kunne skaffe sine medlemmer andre løsningsforslag, end den evindelige tale om momsafløftning.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?