(6.11.2007) Her er årets bedste spiseoplevelser. Den Danske Spiseguide 2008 er netop udkommet. Det har kastet flere priser af sig til Danmarks top-restauranter. I forbindelse med udgivelsen, har en række af de danske top-restauranter modtaget priser i flere kategorier. Se her, hvem der var årets prismodtagere.

Årets restaurant: formel B 
Årets Restaurantchef/tjener: Henrik Pedersen, Babette 
Årets Sommelier: Martin Bek, formel B 
Årets Vinkort: Søllerød Kro 
Årets Aveckort: Munkebo Kro 
Årets dessertoplevelse: Malling & Schmidt 
Årets frokostrestaurant: Sankt Annæ 
Årets bedste "Bo&Spis" adresse: Ruths Hotel 
Årets Kokkeprofil: Rasmus Kofoed. DEN DANSKE SPISEGUIDE. 
----------------------

(5.11.2007) Dansk top-kok glippede ny VM-finale. Det lykkedes ikke for den tidligere Årets Kok, Thorsten J. Schmidt, at kvalificere sig til det nye uofficielle verdensmesteskab for kokke. 
Konkurrencen er helt ny og sat i verden af WACS (World Association of Chefs Societies), der dermed har skabt en åbenlys konkurrent til Bocuse d'or.

Thorsten J. Schmidt kæmpede mod konkurrenter fra 12 lande i en nordeuropæisk udtagelseskonkurrence, som foregik i Tallinn i Estland. Det var imidlertid Norge, som løb af med førstepladsen, Sverige blev nummer to og Skotland nummer tre. HORESTA.

-----------------------------


(4.11.2007) Hellere mangel på mad og drikke... Talsmanden for lastvognschaufførerne har¤meget vanskeligt ved at forstå, at chauffører, som kører rundt med mange-tons-tunge lastvogne, skal overholde lovgivningen til punkt og prikke. Hvis blokaderne mod al dansk godstransport bliver 100 procent effektiv over hele landet, vil det hurtigt betyde mangel på dagligvarer i butikkerne.

I så fald minder situationen om deres storstrejken sidst i 90'erne, hvor der efter få dages konflikt var tomme hylder i butikkerne. Men mon ikke befolkningen hellere vil sulte og tørste end give chaufførerne carte blanche til at tilsidesætte deres køreregler. MEALS.

-------------------------------

(2.11.2007) Kæmpebøde lurer i engelsk kartelsag. De engelske konkurrencemyndigheder behandler i øjeblikket en sag mod en række mejerier og supermarkeder. De beskyldes for at have delt fortrolig kommerciel information og aftalt prisforhøjelser over en to-årig periode i 2002 og 2003. Det engelske Office of Fair Trading (OFT) har tidligere udtalt at det er en meget alvorlig sag. "Der bliver set nøje på alt, hvad der er foregået, men jeg kan ikke sige andet lige nu, end at vi vender tilbage med en melding på et eller andet tidspunkt", siger en talsmand fra OFT. Arla har selv estimeret en bødestørrelse på cirka en halv milliard, hvis de dømmes i sagen. Børsen.

------------------------------


(1.11.2007) Prisstigninger på mange krydderier. Fra stort set alle krydderiproducerende lande meldes der om større eller mindre prisstigninger på ganske mange krydderier. I flæng kan nævnes Allehånde, Chillies, Cayennepeber, Ingefær, Kardemomme, Kommen, Koriander, Laurbærblade, Tørrede løg m.fl.

- Stormen i Caribien anrettede skader på nogle af de krydderieproducerende øer, nemlig Jamaica (Allehånde), St. Vincent og Grenada (Muskatprodukterne). Senere gik det ud over Mexico, Guatemala og Honduras (Kardemomme og Allehånde samt Sesamfrø). MEALS. 
---------------------

 

(31.10.2007) Thiese over sundet. Det økologiske Thise mejeri ved Viborg har indledt et samarbejde med Skåne Mejerierne om salg af syrnede produkter og smør i svensk emballage. Produkterne skal fra 2008 sælges og markedsføres under Skåne Mejeriernes varemærke, men der vil på emballagen være en tydelig profilering af Thise Mejeri.

For Thise Mejeri betyder aftalen, at mejeriets ønske om en større eksport nu er rykket et stort skridt nærmere, oplyser mejeriet. Landbrugsraadet. 
----------------------------

 

(31.10.2007) Grønne afgifter rammer skævt. HORESTA opfordrer politikerne til at ændre på de grønne afgifter. Som det er nu, er der ingen sammenhæng mellem, hvad den enkelte virksomhed forbruger og betaler. Industrivirksomhederne slipper meget billigere end servicesektoren, hvis man sætter forbrug i forhold til afgifter, siger Lone Njor Hulth, HORESTA.

Servicesektoren (uden transport) står i dag for 4,7 procent af det samlede erhvervsforbrug, men betaler 22 procent af de afgifter, erhvervslivet samlet set betaler. Industrien er til gengæld voldsomt favoriseret, når regningen for energiforbrug skal betales. Desuden betaler hotelerhvervet fortsat rumvarmeafgift, mens industrien betaler procesvarmeafgift?

Hvorfor er den ene form for strømforbrug finere end den anden? Det er den selvfølgelig ikke. Den nuværende afgiftsstruktur er vedtaget på et tidspunkt, hvor industrien var det helt store lokomotiv for dansk økonomi. Det er bare ikke tilfældet længere. Nu er det servicesektoren, der tegner sig for langt den største vækst og de fleste arbejdspladser. HORESTA.

------------------------------

(30.10.2007) Stor stigning i konkurser. Antallet af virksomheder, der i september måned gik konkurs i hovedstadsområdet, var 37 procent større end i september 2006. Dermed tegnede hovedstadsområdet sig for den største stigning i virksomheds-konkurser i den månedlige opgørelse.

Det er især brancherne hotel & restaurant, penge- og finanssektoren samt forretningsservice, der har oplevet flere konkurser end normalt. Kredit- og analysevirksomheden Experian.

MEALS: For nogle uger siden skrev vi også om et¤ stigende antal tvangsauktioner?!

----------------------------


(30.10.2007) Valgsteder nedlægges på stribe. I forbindelse med det kommende folketingsvalg er det beskæmmende at konstatere, at en del af borgerne i Danmarks landområder har fået frataget deres demokratiske rettigheder, og ikke har mulighed for at udføre deres demokratiske pligt.

Flere kommuner landet over har besluttet at nedlægge en række små valgsteder i landsbyerne, og dermed forhindre de borgere, der ikke har mulighed for at transportere sig selv i at stemme. Landsforeningen af Landsbysamfund.

----------------------------

(30.10.2007) Dansk Supermarked skal stoppes. Forbrugerordfører hos Socialdemokraterne Mette Gjerskov mener, at det er fuldstændig uacceptabelt, at Dansk Supermarked sælger fødevareprodukter med mærket Minimum, der slet ikke er sundere end andre umærkede og billigere produkter.

To eksperter kaldte mærkningen for vildledende og direkte fup. Fødevareordfører for Enhedslisten Per Clausen mener, at usunde madvarer i stadig højere grad kan mærkes, som om de er sunde. Han forklarer, at regeringen har udviklet et sundhedsmærke, der inddeler madvarer i 'Spis mest', 'Spis mindre' og 'Spis mindst'.

Dette skulle få gjort op med fup, men på grund af pres fra supermarkedskæderne har regeringen imidlertid opgivet at gøre dette mærke obligatorisk. Landbrugsraadet.

-------------------------

(29.10.2007) Kantineprisen 2008 vil gå til en kantine, som sætter fokus på de sunde initiativer. Bag Kantineprisen står Danish Meat Association. Målet med prisen er at sætte fokus på det store arbejde, der bliver gjort rundt om i danske kantiner.

Medarbejdere, ledere, kunder, samarbejdspartnere og leverandører kan indstille kandidater til Kantineprisen 2008. 
Indstilling senest 10. januar 2008.

Indstillingsblanket fås hos DMA, Axelborg, Axeltorv 3, 1609 København V. Yderligere oplysninger hos Pia Abel, DMA, tlf. 33732703. MEALS.

----------------------------------


(28.10.2007) Dansk sejr i Europa-Parlamentet. Miljøminister Connie Hedegaard (K) fik i går opbakning til sin kamp for at kontrollere hvilke sprøjtemidler, der bliver brugt på de danske marker, skove og plantager. Europa-Parlamentet vil nemlig have Kommissionen til at fjerne et forslag, der indebærer at Danmark skal acceptere flere midler, alene fordi de er tilladte i andre lande. I et forsøg på at forenkle godkendelsen af sprøjtemidler har Kommissionen foreslået, at midlerne for fremtiden blev godkendt inden for tre store zoner i stedet for i hvert enkelt medlemsland. Hensigten er bl.a. at sikre at nye, bedre, mere miljøvenlige og billigere produkter kunne komme hurtigere på markedet. Men Danmark kæmper imod forslaget, fordi det indebærer, at der kan komme flere produkter på markedet, som kan true det danske grundvand. Berlingske. 
---------------------------------

 

(27.10.2007) Universitet går sammen om bedre pølser og ost. Københavns Universitet og Wageningen Universitet i Holland underskriver i dag en aftale om at lave fælles uddannelser og forskningsprojekter. Det skal gøre Danmark til et af verdens førende lande i fødevareforskning, samtidig med at samarbejdet mellem de to universiteter skal skabe et stærkere internationalt samarbejde om sundere fødevarer. Begge universiteter er blandt de bedste i Europa inden for forskning på fødevareområdet, og sammen håber de på at komme til at stå endnu stærkere i konkurrencen med lande som USA og Kina. Politiken.

---------------------------------


(2610.2007) Ny kantinemoms vækker harme. Et nyt lovforslag vil ifølge Skatteministeriets beregninger forøge personalekantinernes momsbidrag med ca. 200 mio. kr. om året. Organisationen Dansk Erhverv er meget utilfreds med forslaget i sig selv og mener også, at der er tale om ca. 600 mio. kr.

Vi er umiddelbart ikke i stand til at tage stilling til beløbene, men som helhedsbetragtning anser vi forslaget for at være rimeligt. Hvad skulle objektivt være argumentet for at favorisere personalekantiner?

Dansk Erhverv mener endvidere, at den nye momslov på området vil gå ud over madkvaliteten i kantinerne. Bedømt fra en anden vinkel end momsforslaget kunne det være interessant at få personalekantinernes bugnende fade kalorieoptalt. Skulle det så vise sig, at fadene indeholder for mange af disse krabater, så er det vel på tide, at der slækkes på madkvaliteten. MEALS.

 

¤

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?