Klik på artiklen og se hele den aktuelle liste

(10.10.2007) Selv hestene er betænkelige ved brødet. Det er næsten¤ikke til at opdrive et stykke ordentligt morgenbrød til kaffen.

Brødet er ekspreshævet med for meget gær, uden den rigtige tid til at syrne & udvikle god brødsmag og er i det hele taget brød, der har så mange brød- og bagemæssige skavanker, at selv mine heste tænker to gange, før de sætter det til livs.

Hele (næsten) bagersektoren benytter brødmiks, så om du køber dit morgenbrød¤i den ene eller anden bagerforretning går nærmest ud på et.

Men endnu ringere morgenbrød er det meste bake-off morgenbrød. Ganske vist er det nemt at gå til, det skal bare varmes i ovnen og stykprisen er lav, men det har ikke meget med morgenbrød i ordets bedste betydning¤at gøre. MEALS.

---------------------------------

 

(10.10.2007) BAGSIDEN AF JULETRÆET. Hovedparten af de frø, der bruges til danske juletræer kommer fra Georgien, og frøene fra disse nordmannsgraner blev i august for første gang sat i licitation af det georgiske miljøministerium for at åbne for udenlandske investorer. Men nu fyger det med beskyldninger om blandt andet industrispionage og kartelaftaler blandt danske frøfirmaer, juletræsproducenter og juletræsgrossister, i kampen om retten til at samle superfrø i Georgien. Børsen.

---------------------------------

(9.10.2007) IRMA SÆTTER REKORD I ØKOSALG. Over en tredjedel af de fødevarer, Irma solgte i sidste uge, var økologiske. Dermed slog butikskæden sin egen "verdensrekord" i salg af økologiske varer. Sidste år formåede Irma i en uge med særligt fokus på økologi at fordoble det økologiske salg fra 15 til 50,2 procent, og i år nåede salget op på 34,2 procent. "Det har været en fantastisk uge, hvor vi fik konstateret to ting: Danskernes appetit på økologiske varer, som smager godt, er meget større, end de fleste hidtil havde troet. Og økologi er nu så stærkt, at det fungerer som trækplaster for resten af butikken," siger administrerende direktør Alfred Josefsen, Irma. Berlingske.

-------------------------------------------

(8.10.2007) Danske landmænd har tabt på spekulation i korn.Mange danske landmænd har tabt penge på spekulation i korn. Da priserne på hvede i sommers ramte rekordhøjder, solgte flere landmænd kontrakter på levering af hvede i håb om senere at kunne købe dem billigere tilbage. Men i stedet for at falde blev priserne ved med at stige, og dette har fået mange landmænd til at realisere tabene, mens enkelte stadig håber på at priserne dykker. Flere landmænd har benyttet Saxo Banks Saxo trader til handlerne, mens andre har handlet gennem de store foderstof-aktører. Ifølge Mogens Frederiksen, direktør i grovvareselskabet DLG, mener man dog ikke, at problemet er så stort. Børsen.

--------------------------------------

(5.10.2007) Kunsten at holde bedre møder. Møder og konferencer, der afvikles som gammeldags én-vejs kommunikation - det har både arrangørerne og deltagerne fået nok af. Derfor samledes 150 repræsentanter for mødebranchen over hele landet torsdag den 4. oktober på kunstmuseet ARos i Århus for at starte udviklingen af utraditionelle og engagerende mødekoncepter. Mødet er led i et storstilet projekt, der er iværksat af VisitDenmark i samarbejde med regionale og lokale mødeturismeorganisationer. 

Deltagerne kommer fra en stribe af landets førende konferenceudbydere: Hoteller, konferencecentre og konferencearrangører. Dertil kommer deltagere fra kulturinstitutioner som AROS, Det Kgl. Teater og Statens Museum for kunst, som også fungerer som utraditionelle mødesteder. Deltagerne skal det næste halve år gennemgå et intensivt træningsforløb, hvor en stab af eksperter udstyrer dem med viden, værktøjer og inspiration til at udvikle nye mødekoncepter. Fokus er på at udvikle selve indholdsdelen af møderne, men også emner som bæredygtighed og "return on meeting investment" vil blive taget op. Målet med forløbet er at styrke Danmark i den skærpede internationale konkurrence om at tiltrække møder og konferencer. VisitDenmark.

 

----------------------------

(4.10.2007) Ingen opblødning på dyrevelfærd. Folketingets dyrevelfærdsordførere slog i går fast, at Danmark skal beholde sit mål om, at levende dyr maksimalt må transporteres i otte timer. De ønsker ikke, at justitsminister Lene Espersen (K) opbløder kravet og eksempelvis foreslår 10 eller 12 timer for overhovedet at få et loft ind i EU's fælles regler om dyretransporter. Som EU's regler er nu, kan dyr i princippet transporteres i dagevis, men EU-kommissæren for dyrevelfærd, Markos Kyprianou, har over for Lene Espersen varslet et nyt forsøg på at enes om en maksimal transporttid. Ritzau.

------------------------------

(3.10.2007) Lær ord om politik Helle Thorning. Straks efter at statsminister Anders Fogh Rasmussen havde holdt regeringens åbningstale 
i Folketinget blev oppositionens leder Helle Thorning Schmidt(S) spurgt¤om, hvad hun syntes om talen?

Hun svarede, at hun kunne konstatere, at statsministeren havde lært et par nye ord, og at han så meget træt ud.

Fremfor sådanne dumsmarte svar burde hun - som kommende statministerkandidat - lære sig nogle ord om politik, så hun med substans vil være i stand til at kommentere på fx regeringens påtænkte foranstaltninger.

Angående hendes trætheds observation hos statsministeren, så erindrer sikkert mange hendes politiske sommerpause i månedsvis, og derfor er træthed for hende vel ikke umiddelbart forestående. MEALS.

---------------------------

(3.10.2007) DANSK ØKO-MÆLK FÅR BAGHJUL. Ifølge det tyske statistikbureau ZMP steg indvejningen af økologisk mælk i Tyskland med 8,7 pct. i første halvdel af 2007. Det betyder, at den tyske indvejning i halvåret nåede op på 216,9 mio. liter økomælk, mens der i Danmark blev indvejet 215,7 mio. liter økologisk mælk. Den samlede mælkeproduktion i Tyskland er imidlertid seks gange så stor som den danske, og der har været et boom i tysk efterspørgsel efter økologiske mejeriprodukter, så stigningen kommer derfor ikke som nogen overraskelse ifølge konsulent i Mejeriforeningen Ejvind Pedersen. Målt på økologiens andel af den samlede mælkeindvejning ligger Tyskland dog kun på en tredjeplads, mens Østrig fortsat ligger på førstepladen. Jyllands-Posten 
---------------------------

(3.10.2007) DANISH CROWN-SLAGTERI HAR STYRTDYK I ANTAL AF SKULDERSÅR. I august og september sidste år blev der på Danmarks største soslagteri i Skærbæk politianmeldt 48 tilfælde af skuldersår. I de to samme måneder i år er tallet faldet til bare tre. Men embedsdyrlæge Heidi Hansen fra Fødevarestyrelsen er i tvivl, om der er sket de store ændringer ude i staldene. Nedgangen kan nemlig skyldes, at grise med skuldersår i stedet ender i Tyskland eller bliver sendt til destruktion, fordi landmændene er trætte af at komme i fjernsynet. Henrik Frandsen som er formand for Sønderjysk Landboforening mener dog, at nedgangen skyldes ændringer i staldene ved at lægge måtter ind i stierne, og et større samarbejde med dyrlægerne. Jydske Vestkysten.¤

--------------------------------
(2.10.2007) DANMARK SØGER SÆRSTATUS I EU FOR SALMONELLAFRIT KØD. Dansk kyllingekød og æg rummer så lidt salmonella, at Danmark har søgt særstatus i EU ligesom Finland og Sverige. En særstatus vil betyde, at importeret kyllingekød og konsumæg skal være testet og salmonellafrit, hvilket er noget som skal godkendes af andre EU-lande ved en såkaldt komitéprocedure. Det oplyser forbrugerminister Carina Christensen (K), der først venter proceduren færdig om knap et år. "Vores kamp mod salmonella i Danmark har nu båret frugt. Nu er vi nede på et så lavt niveau, at vi kan tillade os at søge en særstatus i EU. Så kan vi sige nej til importerede salmonellakyllinger og -æg," siger hun. EU-Kommissionen skal sikre, at Danmark kontrollerer salmonella ligesom Sverige og Finland. Fra nytår intensiveres de danske kontrolprogrammer, fordi Danmark stadig har lidt mere salmonella end de to lande. Fødevarestyrelsen mødtes i sidste uge med kommissionen, som ser positivt på den danske ansøgning. Ritzau.

------------------------------
(1.10.2007) EU TVINGER SUKKERPRODUKTIONEN NED. Den danske produktion af sukker reduceres næste år med 57.000 tons. Dette sker for at mindske den overproduktion af sukker, som EU har kurs mod. Ministerrådet besluttede i går at støtte et forslag, der giver sukkerbønderne 1840 kroner for hvert ton kvote, de afgiver." Vi er blevet enige om at reducere produktionen med 13,5 pct. Det skal ses i forhold til den samlede danske sukkerkvote på 420.000 tons," fortæller dyrkernes formand Jørn Dalby. Han mener, at dyrkerne reelt er tvunget til at tage imod tilbuddet om at reducere produktionen. "Signalerne fra EU-Kommissionen er meget klare. Hvis vi afviser at tage imod denne ordning, så er fremtidsudsigterne, at EU-Kommissionen med tvang vil reducere vores sukkerkvote i 2010. Og det vil vel at mærke ske uden økonomisk kompensation," vurderer Jørn Dalby. Fødevareminister Eva Kjer Hansen er modstander af den nye ordning. "Landmændene får allerede støtte. Der skal ikke indføres nye ordninger. Desuden er det helt forfejlet, at den nye ordning medfører, at effektive producenter - som de danske - skærer ned på produktionen. Det er i lodret modstrid med principperne bag den sukkerreform, EU vedtog i 2005," mener Eva Kjer Hansen. Jyllands-Posten.

-----------------------------

(30.9.2007) DANISH CROWN HALER IND PÅ KONKURRENTERNE. Efter flere år sidst i feltet er slagterigiganten Danish Crown rykket markant tættere på de øvrige store europæiske slagterikoncerner. Danish Crown har mere end halveret de tyske slagteriers forspring i forhold til indtjeningsevne. En sammenligning af de afregningspriser, slagterierne betaler for landmændenes grise, viser, at Danish Crown tilmed har overhalet konkurrenterne i Holland og Frankrig. I et landmandsejet andelsselskab som Danish Crown udbetales stort set hele indtjeningen til ejerne - de danske svineproducenter - og udviklingen i svinenoteringen er derfor det altafgørende succeskriterium. Jyllands-Posten.

--------------------------

 

(29.9.2007) Danmarks økologiske førertrøje skal ikke plettes. Fødevarerminister Eva Kjer Hansen fremsætter på onsdag forslag til en ny økologilov, der¤ effektivt holder brodne kar ude af økologien. Økologiens troværdighed og gode omdømme hos forbrugerne er afgørende for økologiens fortsatte vækstbetingelser. Derfor vil der med den nye økologilov blive set med ekstra strenge øjne på handlinger, som kan skade tilliden til økologien.

Med lovforslaget vil landmænd med en dom for grov vanrøgt af dyr indenfor de sidste fem år ikke kunne blive autoriseret som økolog. Det samme gælder landmænd med dom for import af ulovlig medicin.¤"Økologien er helt afhængig af forbrugernes tillid. Derfor er det så vigtigt, at enkelte personer heller ikke i fremtiden skal kunne sætte økologiens troværdighed over styr," siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.¤Lovforslaget lægger også op til et mindre nåleøje for eksisterende økologer. Fødevareministeren foreslår, at personer, der har fået frataget deres økologi-autorisation, ikke kan fortsætte med drift af økologisk virksomhed i nye selskabskonstruktioner i op til fem år.¤"Hvis en økolog den ene dag mister sin autorisation for at have sprøjtet med round-up, skal han ikke kunne fortsætte som økolog i et nyt anpartsselskab den næste dag," siger Eva Kjer Hansen. 

Økologer, der overtræder de økologiske medicinregler og for eksempel medicinerer deres dyr uden medvirken af dyrlæge, vil fremover straks få frataget deres autorisation i op til fem år. Som noget nyt er det økologiske forsigtighedsprincip direkte en del af loven. Eksempelvis bliver økologiske dyr, der er behandlet med veterinær medicin, tilbageholdt dobbelt så lang tid som konventionelle dyr inden slagtning.¤Forslaget til den nye økologilov er skrevet på baggrund af en enig anbefaling fra Det Økologiske Fødevareråd, hvor både landmænd, industri, detailhandel og forbrugerne er repræsenteret. Fødevareministeriet.

-------------------------

(29.9.2007) Mest læste i MEALS. Når man gennemgår vores hjemmesides oversigt over "mest læste" fremgår det, at en del af de "gamle 2004" artikler og firmastof næsten ikke er til at flytte fra topplaceringerne. Det er naturligvis helt & holdent læserne, som bestemmer rækkefølgen, og sådan skal dét naturligvis være. NB! Der er link på¤artikler og på firmastof.

Mest læste artikler

 
1. Statens Husholdningsråd genopstår som ministerium 68%
2. Hvorfor er min opvask ikke pæn 81%
3. Brygmesterens dejlige kop kaffe 70%
4. Lyngby Center udvides 75%
5. En stabil omega-3 stegeolie med højt indhold af livsnødvendige fedtsyrer 51%
6. Jeg løber røven ud af bukserne, men vejer det samme 48%
7. Meals redaktion holder ferie 62%
8. Middagsgæstens foretrukne 70%
9. Dag for dag 100%
10. Undervægt farligere end fedme 52%

 

(29.9.2007) Ost og øl. "Vi elsker ost og vi elsker øl, men de to stolte håndværkstraditioner har ikke set så meget til hinanden, når vi har sat os til bordet, hvor rødvin har haft overtaget", skriver bladet "& mælk". Bladet har tillige en række kommentarer om det nye hit¤fra en række personer, som vi mener -for saglighedens skyld - bærer (for)meget præg af faglig-indavl fra mejeri- og ølbranchen.

Vi tror¤ikke på, at ost & øl på nogen måde vil kunne hamle op med det folkekære party-arrangement ost & rødvin. Dog, ved de¤traditionsrige danske frostborde, hvor man begynder med sild og slutter af med ost, er øl almindeligvis den benyttede drik, og det vil være usædvanligt¤at udskifte øl med vin til osten.

Hovedårsagen til at øl nærmest ikke¤passer sammen med oste er, at øl, måske forstærket af, at det sædvanligvis serveres kælderkoldt, ikke er i stand til at¤fremhæve ostenes individuelle smag.

Derimod er vin som skabt til at fremdrage ostenes ypperlige smagsegenskaber. MEALS.

--------------------------------

(28.9.2007) ANSAT REDDER LANDMAND FRA DØDEN. En landmand fra Vantinge på Fyn var i går tæt på at miste livet. Under et gravearbejde havde landmanden og hans medhjælper gravet en cirka 2,5 meter dyb rende. Mens de stod i renden styrtede den ene væg sammen og begravede landmanden. Hans medhjælper vristede sig fri, og det lykkedes også for ham at grave landmanden op. "Det var frygteligt. Jeg var så bange for, at min mester skulle dø. Han er som en far for os ansatte, han passer på os, og vi kan spørge ham om alt", fortæller Morten Bo Eriksen. FYENS.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?