Il Fornaio A/S

Il Fornaio overgår fra starten af februar måned til 100% økologisk produktion
- Første danske bageri-virksomhed med landsdækkende distribution af økologisk brød
- Ingen anden brødproducent i Danmark med landsdækkende distribution er 100 % økologisk

Markedet:

- Der findes meget lidt (eller næsten intet) økologisk brød i landets supermarkeder
- Hvad der hidtil ofte har været en regional niche-produktion, bliver nu tilgængeligt for alle og i hele landet
- Økologi er i kraftig vækst. Danskerne er netop blevet kåret som verdensmestre i disciplinen "økologisk indkøb", idet godt 6 pct af alle fødevareindkøb i DK nu er økologiske 
- Dog har markedet for salg af økologisk brød hidtil været så lille, at det i praksis ikke har kunnet måles
- Il Fornaio forventer at kunne udnytte dette tomrum i markedet for økologi og ser, iflg. adm. direktør Susanne Boye Nielsen, frem til en omsætningsvækst på mindst 25 %
- Hun tilføjer: "En drøm bliver nu til virkelighed for os. Vores slow-food bageri er bygget på troen på kompromisløse fødevarer, lavet "con amore" - i dybeste respekt for miljørigtige råvarer og den tid det tager at lave tingene ordentligt. Markedet er nu bestemt klart til at tage imod godt og spændende kvalitetsbrød, der er økologisk. Vi forventer os meget af denne lancering!"

Kvaliteten:

- Den kendte høje kvalitet bliver endnu højere ! Fortsat håndæltet, langtidshævet brød, der bages i italienske stenovne - af italienere. Og i øvrigt laves af italienske råvarer.
- Når skiftet til økologisk produktion først sker nu, skyldes det, iflg. Il Fornaios direktør og grundlægger Elvio Milleri (der også er manden bag en anden succes, "ERA ORA"), nok så meget, at melkvaliteten ikke har været konsistent høj. Derfor har det hidtil ikke været muligt at opnå en højere kvalitet af økologisk brød i forhold til konventionelt kvalitetsbrød. Kvaliteten på økologisk mel er nu kommet op - og er også blevet konstant høj.
- Elvio Milleri tilføjer, at det sidste halve års prøvebagninger af økologisk italiensk brød - og et utal af smags-tests - for ham har fastslået, at det økologiske brød har en "renere" smag - og en bedre smag! Det økologiske brød har dermed en højere kvalitet.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?