Som den første gasvirksomhed i Danmark har AGA netop modtaget arbejdsmiljø-certifikat efter den internationalt anerkendte standard DS/OHSAS 18001 fra Det Norske Veritas.

Et arbejdsmiljøcertifikat dokumenterer, at en virksomhed har styr på arbejdsmiljøet - og er i stand til selv at løse sine arbejdsmiljøproblemer. Som kvalitets- og sikkerhedschef Max Engelberth fra AGA i København udtrykker det: "Det er certifikatet, der beviser, at vi kan selv - og målrettet arbejder for et sikkert og sundt arbejdsmiljø!"

Forberedelse til certificering

Da gasvirksomheden AGA for 5 år siden oprettede en komplet sikkerhedsorganisation med sikkerhedsgrupper i de enkelte funktioner, var målet ikke umiddelbart en arbejdsmiljø-certificering. Fokus lå først og fremmest på implementering af eget arbejdsmiljøsystem i funktionerne, og dernæst på det lovpligtige område - til gavn for medarbejderne, da filosofien er, at det skal være sikkert og sundt at arbejde i AGA.

"I 2005 kom regeringen så med arbejdsmiljø­reformen, hvilket indebar kontante fordele til de virksomheder, der vælger at blive certificeret - herunder tildeling af grøn smiley og fritagelse for de såkaldte screeninger. En certificering ville være en naturlig konsekvens af AGA's bestræbelser inden for arbejdsmiljøområdet - og da AGA's regionsledelse i februar måned sagde OK, skulle der kun gå 8 måneder, før certifikatet var i hus," fortæller Max Engelberth.

På trods af den løbende forberedelse har AGA brugt en del ressourcer på certificeringen gennem det sidste år. Blandt andet utallige sikkerheds­rundgange, projektgrupper med kortlægning af arbejdsmiljøet, risikovurderinger i supply-enhederne, risiko-rapport til myndigheder samt arbejdspladsvurderinger, årlige mål og handlingsplaner plus sundheds­fremmende tiltag, som blandt andet tilbud om rygestop, gratis frugtordning, sundhedssikring, stressforedrag og massage for alle medarbejdere.

"Men arbejdet med arbejdsmiljøet er det hele værd," mener Max Engelberth. "Det giver mere tilfredse medarbejdere, hvilket også kan ses på AGA's sygefravær og personale­omsætning, som er lav sammenlignet med andre virksomheder i branchen. Og det er til gavn for ikke kun medarbejderne, men også virksomheden og kunderne, der til dagligt er i berøring med AGA."

Hos AGA er certificeringen dog ikke ensbetydende med nu at hvile på laurbærrene: "At AGA er blevet arbejdsmiljø­certificeret betyder, at vi har et system, hvor vi løbende arbejder med vores arbejdsmiljø. Men certifikatet forpligter - nemlig at vi hele tiden bestræber os på at forbedre vores arbejdsmiljø," slutter kvalitets- og sikkerhedschefen fra AGA.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?