For 6.gang offentliggør vi tal over middags­gæstens foretrukne hovedret på restauranter med servering.

I forhold til sidste undersøgelse i juni 2004 er hakket kød og især pizza gået tilbage mens fisk og andet er gået frem.

Årsagen til tilbagegangen for hakket kød og pizza kan være, fordi disse madtyper i længden bliver lidt ensformige og ikke er nemme at variere.

Fremgangen for andet er nok en tilkendegivelse af, at udenlandske retter vinder mere og mere indpas og især hos de unge.

- I begyndelsen af januar 2005 holder Danske Slagterier en konference, hvor et af temaerne er "Hvad spiser danskerne til aftensmad." Hvis spørgsmålet også inkluderer udespisning, så kan MEALS regelmæssige undersøgelser gennem årene muligvis medvirke til svaret.

  seneste forrige  
Kød 41% 40%  
Kød hakket, strimler, tern 14% 16%  
Fisk 11% 8%  
Fjerkræ 9% 8%  
Pizza 13% 18%  
Vildt 5% 5%  
Andet 7% 6%
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?