For 6.gang offentliggør vi tal over middagsgæstens foretrukne hovedret på restauranter med servering.
I forhold til sidste undersøgelse i juni 2004 er hakket kød og især pizza gået tilbage mens fisk og andet er gået frem.
Årsagen til tilbagegangen for hakket kød og pizza kan være, fordi disse madtyper i længden bliver lidt ensformige og ikke er nemme at variere.
Fremgangen for andet er nok en tilkendegivelse af, at udenlandske retter vinder mere og mere indpas og især hos de unge.
- I begyndelsen af januar 2005 holder Danske Slagterier en konference, hvor et af temaerne er "Hvad spiser danskerne til aftensmad." Hvis spørgsmålet også inkluderer udespisning, så kan MEALS regelmæssige undersøgelser gennem årene muligvis medvirke til svaret.
seneste | forrige | ||
Kød | 41% | 40% | |
Kød hakket, strimler, tern | 14% | 16% | |
Fisk | 11% | 8% | |
Fjerkræ | 9% | 8% | |
Pizza | 13% | 18% | |
Vildt | 5% | 5% | |
Andet | 7% | 6% |