BT kalder sig Danmarks sportsavis, TV har ofte i den bedste sendetid timelange reportager, Carlsberg og MD og mange andre firmaer står i kø for at få deres navn placeret på brystet eller på bagdelen af sportsfolkene. Samfundet yder millioner for ikke at sige milliarder til støtte på forskellig vis til sporten.

Vi ofrer betydelige beløb på dopingkontrol; men doping er intet at regne i forhold til farligheden og især usundheden ved sport som helhed. Undersøgelser viser, at sport er den anden dyreste livsstil for samfundet (fedme er nr. 1 og tobak og spiritus tjener staten bunker af penge på), for sportsudøvere får ofte bunkevis af skader, som de her og nu skal have repareret, og som de, i en tidligere alder end ellers, må trækkes med resten af livet. Sport ødelægger for manges vedkommende nogle af kroppens organer, muskler og led for mennesket er generelt ikke gearet til så voldsomme fysiske belastninger.

Sport tiltrækker et stort publikum og skulle derfor sagtens kunne finansiere både aktuelle sportsskader og skavankerne senere forårsaget af sportsudøvelse. Motion derimod er værd at investere i både for samfundet og for sponsorernes image - og netop image sættes i disse tider meget højt på dagsordenen.

¤ Staten tjener Staten taber
Fedme ¤ x
Tobak x ¤
Alkohol x ¤
Sport ¤ x

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?