Anvendelse af urter i madlavningen er ikke altid uden komplikationer. Man skal præcis vide, hvad man har med at gøre, da nogle af planterne kan virke forgiftende, hvis de bruges i store mængder over længere tid.

Også med hensyn til allergi og overfølsomhed, kan der være problemer med urterne.

Man diskuterer intenst forskellen mellem urter og krydderier, og holdningen er, at en urt er en ét-, to- eller flerårig plante, som kan dyrkes af frø, og som har vist sig at have enten praktisk eller kulinarisk anvendelighed. Træagtige planter og planter, som ikke dyrkes af frø, skulle derimod være krydderier.

I de senere år er der ligefrem gået mode i at anvende krydderurter. Men kokke, økonomaer og andre, som laver mad til andre personer, skal udvise den allerstørste omtanke på dette område. Man kan bestemt ikke entydigt gå ud fra, at alle spisegæster kan tåle dem. For allergikere er det meget alvorligt, hvis deres mad, uden at de ved af det, tilsættes noget, de ikke kan tåle. Nogle mennesker er allergiske mod bestemte bestanddele i planten, og det er derfor altid bedst at være på den sikre side. Men er vi så det? For det er et meget vanskeligt område ligefrem at skematisere med bestemthed.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?