Afvekslingsrig, moderne og afbalanceret ernæring spiller en stadig vigtigere rolle i vor livskultur, og kød er uundværlig, når man ser på dets værdifulde ernæringsfysiologiske indhold. Det indeholder uundværlige nærings- og opbygningsstoffer, først og fremmest det biologiske meget værdifulde kødprotein, som hører til de vigtigste proteiner i ernæringen. Det forsyner næsten optimalt legemet med livsvigtige aminosyrer. Derudover bevirker det en bedre optagelse af andre næringsstoffer, fx jern, fra næringen. En anden vigtig funktion er, at protein øger præstations- og koncentrationsevnen.

En tilstrækkelig proteintilførsel er især af stor betydning i de unge år, men også i den senere alder, eller når der stilles fysiske henholdsvis psykiske krav. Kød indeholder også en række vitaminer, man ofte ser mangel på. Svinekød er særlig rig på B1 (Thiamin) og har det højeste indhold blandt de sædvanlige næringsmidler.

Med hensyn til forsyning af B12-vitaminet er mennesket udelukkende afhængig af animalsk føde. Det findes ikke i vegetabilske levnedsmidler, men er vigtig til dannelse af de røde blodlegemer og til at opbygge legemscellernes formering. Indholdet af livsvigtige mineraler, især jern, zink, fosfor, kalium og magnesium bør heller ikke undervurderes.

Organismens jernbehov dækkes væsentligt ved at spise kød og kødprodukter. Det er interessant, at vegetabilske levnedsmidler ganske vist indeholder lige så meget eller endda mere jern end kød; men at organismen er dårligere til at optage det herfra end fra kød.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?