Er der efterhånden noget som er gammel dansk? I hvert fald er landet inden for de seneste 30 år blevet forandret væsentligt bl.a. ved medlemskabet af Den Europæiske Union, bosættelse af mange indvandrere og ved, at danske firmaer bortsælges i hobetal til udlandet, senest "Livets Vand” snapsen.

Det var i sin tid Isidor Henius der i 1845 grundlagde Aalborg Priviligerede Sirup- og Spritfabrik, og dermed introducerede den snaps, der skulle blive en af Danmarks ældste og mest berømte, nemlig Aalborg Taffel Akvavit eller Rød Aalborg, som den hedder i daglig tale. Men Henius indgik senere et vellykket samarbejde med to af datidens store erhvervsmænd, nemlig C.A. Olesen og C.F. Tietgen, et samarbejde der i 1881 resulterede i den kendte virksomhed De Danske Spritfabrikker.

Denne epoke er slut nu.

En af årsagerne til de lange salgslister over danske virksomheder er, at virksomhedslederne nu om stunder ikke udpræget også er virksomhedsejere, som bogstaveligt med liv og sjæl er engageret i foretagendet. I dag er direktøren ansat, og viser det sig, at han har bragt firmaet i vanskeligheder, får han et gyldent håndtryk og går som regel bare videre til et andet direktørjob.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?