Coop spidser blyanten!

I en strategiplan spiller optimering af indkøb en meget stort rolle!

Finansdirektør Kræn Østergaard Nielsen i Coop udtaler, at man udover at kigge på ulønsomme butikker og flere lokale tilpasninger i de omkring 1100 butikker, står en gennemgang af indkøb i koncernen højt på agendaen.

"Den vigtigste del af vores nye strategiplan er faktisk at optimere vores indkøb, så der i højere grad sker indkøb af de varer, som kunderne efterspørger. Vi skal på den ene side forenkle sortimentet, samtidig med at vi får et mere attraktivt sortiment. Tidligere var sortimentet meget kædedrevet fra de enkelte kæder. Nu vil det blive samlet, så alle butikker har adgang til hele sortimentet. Vi kan nu måle bedre på efterspørgselsmønsteret i de enkelte butikker, og derefter via algoritmer optimere, hvilke produkter, der sættes på hylderne dér. Vi vil gerne have, at den enkelte butik bliver unik, baseret på de lokale kunders behov."

Man vil optimere mere erd 40.000 varenumre på 1100 butikker, og der skal bruges dataanalyse, fordi det er dér, ingen der kan overskue omfanget.

Projektet gælder fra kælder til kvist og kommer til at løbe i hele strategiperioden.

 
Gården er solgt

Kort før årskiftet oplyste bestyrelsesformand i Arla, Åke Hantoft, at han ville træde tilbage fra posten, når gården i Sverige var blevet solgt. Det er den nu, og dermed er afskeden til juli i år en kendsgerning.

Siden Åke Hantoft bekendtgjorde sine planer, har Arla Foods' bestyrelse arbejdet med finde en ny formand, men det er endnu ikke faldet på plads. Der blev i forbindelse med annonceringen fra Åke Hantoft nedsat et udnævnelsesudvalg støttet af internationale rekrutteringsspecialister fra rådgivningsvirksomheden Spencer Stuart, skriver Arla, som inden den 2. juli 2018 vil udpege efterfølgeren.

Om afskeden med Arla, hvor Åke Hantoft på den ene eller anden måde har været repræsenteret siden 1985, siger hovedpersonen selv om de seneste syv år som formand for bestyrelsen:

"Det har været en stor ære for mig at stå i spidsen for Arla Foods' forretning og være en del af virksomhedens vækst og udvikling over de seneste syv år til gavn for ejere, medarbejdere og kunder. Jeg vil gerne takke bestyrelsen, alle valgte repræsentanter og virksomhedens ledelse for deres støtte og vejledning samt det utrolige, personlige engagement de lægger i at lede og administrere andelsselskabet. Jeg ser meget frem til at følge virksomheden blive styrket og udvikle sig i fremtiden."

 
Them Andelsmejeri som nyt selskab

Andelsmejeriet skal finde en ny direktør, da den nuværende har sagt sin stilling op for at følge over i et nyt mejeriselskab med asiatisk fokus. Det sker efter syv år på posten som adm. direktør for Them Andelsmejeri, at Ahlgreen Ussing skifter til det nystiftede selskab Dairy 1888.

Them Andelsmejeri offentliggør ikke dets regnskaber, men ifølge databasen Biq ejer selskabet halvdelen af netop Dairy 1888, og derved flytter Alette Ahlgreen Ussing ikke ret langt fra sin tidligere arebjdsplads.

Dairy 1888 vil sælge forskellige mejeriprodukter fra Jylland til lande i Asien, forklarer Alette Ahlgreen Ussing til Midtjyllands Avis.

"Det er et nyt og voksende marked for os, hvor vi allerede har de første kunder og ordrer, men hvor vi nu vil satse endnu mere," siger hun.
 
 
Idéen duer ikke

En ny lov tvinger kæder med over 20 restauranter til at skrive kalorietal på menuen, og det fik fx organisationen for Diabetesforeningen til at gentage sit krav om en obligatorisk mærkningsordning i Danmark.

"Vi bliver nødt til at se på, hvordan man bedst adfærdsændrer, så det ikke bliver for nemt at komme for mange pomfritter og for meget cola i munden" sagde administrerende direktør i Diabetesforeningen, Henrik Nedergaard.

Ifølge det amerikanske medie NPR spiser folk i gennemsnit omkring 50 kalorier mindre, når de får syn for sagerne. Det svarer kun til omkring en deciliter mælk eller en halv skive rugbrød uden pålæg, men på sigt gør det en forskel, pointerer Henrik Nedergaard. HORESTA afviste forslaget. Både over for Ritzau og på eftermiddagsprogrammet News & Co. på TV2/News.

Forslaget vil nemlig vær en obligatorisk ordning helt ude af proportion med virkeligheden. Danskerne går i gennemsnit på restaurant én gang om måneden. Det betyder, at ordningen vil kunne spare dem for et gennemsnitligt kalorieindtag på 50 kalorie pr. måned, og dét står ikke mål med, hvor¤meget det vil kræve af restauranterne at skulle lave kalorieberegninger på alle retter!

HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver, har foreslået en frivillig ordning, hvor virksomhederne selv vælger, om de vil være med.

I Folketinget er sagen, at de store partier synes godt om at sætte kalorietal på menuen. Men de er tilbageholdne med lovkrav. Hverken Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti eller Venstre bakker op om en obligatorisk ordning.



PRESSEN & POSTEN

17-05-2018 | Kylling i det høje prislag giver omsætningsfremgang på 200 mio kr. Det sjællandske selskab BPI har målsætning om at vokse med 10-15 pct. på toplinjen hvert år. I 2017 overgik selskabet, som sælger massivt i Mellemøsten, den forventning,¤fortæller direktøren, der har mere end 40 års erfaring fra fødevarebranchen. (MEALS)

17-05-2018 | Massiv laksedød vækker stor norsk bekymring. Næsten 14 millioner laks og ørreder er i årets første tre måneder døde eller forsvundet i de opdrætsbure, som den norske lakse- og ørredindustri benytter sig af! Svindet er over 30 pct. højere end sidste år, og det vækker naturligvis stor bekymring. (MEALS)

16-05-2018 | Ikke mere navnet Dansk Supermarked men fra 1. juni i stedet Salling Group! Det nye navn skal markere Salling Fondens tilbagekøb af koncernen Dansk Supermarked. Dansk Supermarked har siden 1964, hvor A.P. Møller-Mærsk købte medejerskab heddet Dansk Supermarked! Siden 2014 har A.P. Møller-Mærsk dog solgt sin ejerandel til Salling Fondene, der i slutningen af 2017 købte de sidste aktier og blev eneejer. Det forlyder, at dette ejer-skifte blandt andet skulle medføre, at navnet A.P. Møller-Mærsk ikke mere skulle sammenkædes i de nye ejeres selskab. (MEALS)

16-05-2018 | Stor tilfredshed med Airbnb-forlig. HORESTA udtrykker tilfredshed med, at der nu er indgået en aftale om regulering af korttidsudlejning via tjenester som fx Airbnb. (MEALS)
 
15-05-2018 | Fjerkræ. Sønderjyske Gråsten Fjerkræ lagde i 2017 igen til på en lang række af regnskabets væsentlige poster. Flere af virksomhedens ansatte arbejder nu i Tyskland, hvor man allerede har en ret stor produktion. (MEALS)

15-05-2018 | Den Røde Cottage udvider. Kort efter genåbning af Den Røde Cottage, meddeler holdet bag den gamle kending et nyt bistrokoncept i området ved Langelinje og nybyggerierne i Nordhavn. For kort efter, at ejeren Simon Lerche genåbnede Den Røde Cottage, har han sammen med tidligere sous chef på Den Røde Cottage, Dennis Nielsen, genåbne de Invo på Dampfærgevej. (MEALS)
 
 
 

14-05-2018 | Dansk Supermarked skylder leverandører 11 mia kr. 
Detailkoncernen skyldte ved udgangen af 2017 sine leverandører 11 mia. kr. Det var 2,2 mia. kr. mere end året før, skriver FødevareWatch.

14-05-2018 | Aldi melder, at de vil flytte 150 dansker butikker. 150 butikker har ikke mulighed for at udvide kvadratmeterne og skal derfor flyttes for at kunne give kunderne en bedre indkøbsoplevelse. (MEALS)
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?