Hotelbranchen har færre konkurser

Den bedre indtjening i hotelbranchen sætter nu sine gode spor i konkursstatistikken. Kurven for konkurser i blandt overnatningsvirksomheder faldt yderligere i 2017, og dermed blev risikoen for en hotelkonkurs¤ mindre end fx en konkurs i erhvervslivet generelt.

I nyere tid toppede antallet af hotelkonkurser i 2010, hvor 38 virksomheder måtte dreje nøglen. det tal er nu bragt ned til under en tredjedel. I 2017 var det nemlig kun 11 hotelvirksomheder.

Ifølge HORESTAs seneste normtalsanalyse er det fortrinsvis de små hoteller, som rammes af konkurser. Den gennemsnitlige årlige omsætning for et konkursramt hotel er helt nede på 3,5 millioner kroner.

"Selv om der er store regionale forskelle, står hotelerhvervet i dag stærkere end nogensinde før!Operatørerne har i dag stor tiltro til markedet. En tiltro, som i de kommende år vil føre til en markant udvidelse af kapaciteten", siger HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.

Konkurserne i 2017 var nogenlunde ligeligt fordelt mellem fire af landets fem regioner. Kun Region Sjælland gik helt fri. Hovedstaden, Midtjylland og Nordjylland havde hver tre, mens Syddanmark havde to.

I 2010 var der 11 konkurser i Midtjylland, 9 i Region Hovedstaden, 7 i Region Sjælland og Syddanmark samt 4 i Region Nordjylland.
 
 
Køber ind i dansk landbrugskoncern

Anders Holch Povlsen, der blandt andet ejer majoriteten i Nemlig.com, har igen foretaget en større investering. Det drejer sig om investering i dansk landbrugskoncern, der ejer slovakisk landbrugsjord, svarende til mere end Samsøs samlede størrelse.

Milliardæren Anders Holch Povlsen har gennem sin Heartland-koncern købt 45 pct. af virksomheden Donau Agro ApS, der investerer og driver landbrug i Slovakiet, skriver Finans.dk.

Planteproduktionen i Slovakiet består af mere end 14.000 hektar, og Donau Agro ApS omsatte sidste år for i alt 123,4 mio. kr.

Udover Anders Holch Povlsen finder man i ejerkredsen Jørgen Skeel, godsejer, kammerherre, hofjægermester, lensgreve Bendt Wedell, der er Danmarks næststørste jordejer, godsejer Niels Skou og Lego-familiemedlemmet Anders Kirk Johansen.
 
 
Kritik af Arlas spareplan

Andelskoncernens spareplan på 3 mia. kr. om året er for lidt, og det kommer for sent, lyder kritikken fra mælkeproducenternes formand.

Arlas planer om at reducere sine årlige omkostninger med 3 mia. kr. kommer for sent, og sparekravet er ikke tilstrækkeligt, mener Kjartan Poulsen, formand i Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter.

"Hvis Arlas spareplan udvikler sig som ventet, får vi omkring 8 øre mere pr. liter mælk om et år. Vi har brug for 30 øre mere for at komme på omgangshøjde med konkurrenterne," siger Kjartan Poulsen til mediet.

Arla er som andelskoncern ejet af mælkeproducenterne, og derfor er mælkeafregningen til ejerne det mest præcise udtryk for selskabets konkurrenceevne.

Ifølge Finans er Arla den seneste tid drønet markant tilbage målt på mælkeafregningen i forhold til andre af de største europæiske mejeriselskaber.

Arlas topchef Peder Tuborgh understreger over for Finans, at presset på selskabets konkurrenceevne kommer fra store kursfald på pund og ubalancer på smørmarkederne.


PRESSEN & POSTEN
 
25-04-2018 | Orkla skuffer. Den store norske koncern købte to danske selskaber i årets første kvartal, men nøgletallene kunne ikke helt følge med analytikernes forudgående forventninger. (MEALS)

25-04-2018 | 7-Elevens fremgang i Danmark ser ud til at være¤stoppet. Det sker efter næsten uafbrudt fremgang på især resultatfronten! 7-Eleven i 2017 er både top- og bundlinje gået tilbage. (MEALS)

25-04-2018 | Vesterhavsost. Med det danske eksportselskab Nordic Food Export som mellemled har Thise fået et amerikansk gennembrud. Selskabets Vesterhavsost er nemlig blevet en pæn del af sortimentet hos en af USA's største supermarkedskoncerner, som forventer et salg på omkring en million dollars i 2018. (MEALS)
 
 
24-04-2018 | Osuma igen i rødt. Efter at have haft overskud i 2016 fik onlinesupermarkedet Osuma.dk i 2017 igen underskud. Det danske onlinemarked for dagligvarer er¤muligvis for hårdt et sted at være en mindre spiller på. (MEALS)

24-04-2018 | Royal Greenland fik igen et fremgangsår. Og det trods en negativ udvikling i salgsvalutaerne og en svag pris på kogte og pillede  rejer lykkedes det i 2017 kongerigets største fiskeselskab at løfte både bund og top. (MEALS)
 
23-04-2018 | 20 brasilienske slagterier sortlistet af EU. EU-Kommissionen besluttede torsdag at sende et tydeligt signal til den brasilianske slagteribranche, som sidste år var mærket af en særdeles omfattende sag om korruption. (MEALS)23-04-2018 | Her lukker 47 Fakta-butikker i den kommende måned.

1  ¤¤¤¤¤ Allerød
2¤¤¤¤¤¤ Billund
3¤¤¤¤¤¤ Bogense
4¤¤¤¤¤¤ Brønderslev
5¤¤¤¤¤¤ Egå
6¤¤¤¤¤¤ Esbjerg, Randersvej
7¤¤¤¤¤¤ Espergærde
8¤¤¤¤¤¤ Frederiksberg
9¤¤¤¤¤¤ Greve Midtby
10¤¤¤¤¤ Haderslev, Gravene
11¤¤¤¤¤ Havdrup
12¤¤¤¤¤ Hobrovej
13¤¤¤¤¤ Holstebro, Vestergade
14¤¤¤¤¤ Juelsminde
15¤¤¤¤¤ Jyderup
16¤¤¤¤¤ Jyllinge
17¤¤¤¤¤ Kerteminde
18¤¤¤¤¤ Kolt
19¤¤¤¤¤ København,Nørrebrogade 174 (FaktaQ)¤
20¤¤¤¤¤ København, Østerbrogade 125
21¤¤¤¤¤ Lind
22¤¤¤¤¤ Maribo Ved Åen
23¤¤¤¤¤ Nivå Stationscenter
24¤¤¤¤¤ Næstved, Hvedevænget
25¤¤¤¤¤ Næstved, Skallegårdsvej
26¤¤¤¤¤ Odense Nv, Tingvallavej
27¤¤¤¤¤ Odense Sv Dalumvej
28¤¤¤¤¤ Odense, Rosengårdscentret
29¤¤¤¤¤ Præstø
30¤¤¤¤¤ Randers, Spentrup
31¤¤¤¤¤ Ribe, Trojels Knæ
32¤¤¤¤¤ Silkeborg, Viborgvej
33¤¤¤¤¤ Sindal
34¤¤¤¤¤ Skagen
35¤¤¤¤¤ Slagelse
36¤¤¤¤¤ St Heddinge
37¤¤¤¤¤ Støvring, Jernbanegade
38¤¤¤¤¤ Sunds
39¤¤¤¤¤ Søndersø
40¤¤¤¤¤ Ulfborg
41¤¤¤¤¤ Vamdrup
42¤¤¤¤¤ Vinderup
43¤¤¤¤¤ Vodskov
44¤¤¤¤¤ Aabenraa Vestergade
45¤¤¤¤¤ Aalborg, Sjællandsgade
46¤¤¤¤¤ Aalborg, Vesterbro
47¤¤¤¤¤ Aarhus, Guldsmedegade
Kilde Coops
 
 

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?