Lidl til Aarhus.

Den tyske discountkæde rykker hovedkontoret fra Kolding til Danmarks næststørste by for at blive klar til ønsket ekspansion. Lidl vil bygge et splinternyt hovedkontor for den danske division nær godsbanen i Aarhus. Byggeriet bliver på omkring 11.000 kvm og vil udover administration indeholde p-hus og en konceptbutik.

Discountkæden er nemlig vokset ud af det nuværende hovedkvarter i Kolding, og med ambitioner om at øge tilstedeværelsen markant i Danmark i de kommende år er en flytning nødvendig.

Det fortæller direktør i Lidl Danmark, Dirk Fust, i en pressemeddelelse. "Siden vi åbnede den første Lidl butik i Danmark i 2005, er vi gået fra 13 til 111 butikker, så det går meget stærkt! Nu er vi klar til næste skridt i vores udvikling, som er et nyt hovedkontor."

Hvis Lidl får tilladelse af Aarhus Byråd som planlagt, forventer kæden, at byggeriet står færdig i 2021. Derved skal Lidls 250 medarbejdere på det nuværende hovedkontor i Kolding¤også indstille sig på formentligt længere transporttid. Det er dog Dirk Fusts forhåbning, at så mange som muligt rykker med.

"Vi håber, at alle medarbejdere vil med til vores nye kontor, men vi forstår også godt, at flytningen påvirker hverdagen for de medarbejdere, der får længere transporttid. Derfor vil vi sørge for den bedst mulige overgangsfase."
 
 
 
McDonalds har store planer i Danmark

Inden for de næste fem år vil McDonalds åbne 100 nye restauranter i Norden, og 20 af dem skal ligge i Danmark. Man regner med, at ansætte 1000 nye medarbejdere i løbet af de næste 5 år, oplyser selskabet i en pressemeddelelse og siger videre, at planen er, at åbne 200 i løbet af ti år.

"Der har været en sund markedsvækst på tværs af alle landene, og vi ser et stort potentiale for vækst i alle de fire markeder i Norden. Vi er klar til at investere det, som er nødvendigt, for at kunne udnytte det potentiale," siger adm. direktør for McDonalds Norden, Christer Åberg."

"I dag betjener vi 150 millioner gæster hvert år i Norden, og målet er at vi skal nå 200 millioner gæster om året," lyder det.

Udvidelsen af burgerrestauranten betyder, at 5000 nye medarbejdere i Norden vil kunne sætte McDonald's kasketten på hovedet i løbet af fem år, heraf 1000 i Danmark.

"McDonald's i Danmark går en lys fremtid i møde, og jeg er meget glad for, at Guy Hands (Udviklingslicensier for McDonald's i Norge, Sverige, Danmark og Finland) deler vores vækstambitioner. Vi har allerede opgraderet 59 af vores 88 restauranter og fortsætter den indsats for at give vores nuværende 170.000 daglige gæster den bedst mulige service," udtaler den adm. direktør for McDonalds Danmark, Joachim Knudsen".

 
Ostens svar på Lagkagehuset

En 200 år gammel forretning fra Odense vil være ostens svar på Lagkagehuset. Formand for Ostehandlerforeningen vil kombinere vinbar og delikatesse i ostekæde.

Den kendte Odensebaserede osteforretning Klingenberg slog for første gang dørene op i 1897. Og nu knap 200 år senere bliver butikken overtaget af Kasper Østergaard, som er formand for Ostehandlerforeningen for Danmark, og ifølge Fyens Stifttidende er det formandens ambition at gøre Lagkagehuset kunsten efter:

"Måske i lidt mindre målestok, men jeg står med et unikt koncept, som jeg er sikker på vil kunne udbredes til hele landet. Hvor har du før set en gourmetbutik herhjemme med lækre oste, liflige vine og andre delikatesser og samtidig muligheden for at slå sig ned i ostebaren og få serveret det hele sammen med et godt glas vin," siger Kasper Østergaard til Fyens Stiftstidende.

Lige nu driver formanden Klingenberg Ost & Delikatesser i Odense og i Magasin på Kgs. Nytorv i København. Dertil har han en butik i Rødovre Centrum.

Ifølge avisen kommer inspirationen til konceptet fra blandt andet osteforretninger i Amsterdam, hvor det ikke er et sjældent syn, at kunderne både kan købe varerne med hjem eller spise dem ved mindre borde i butikken.

 
Maria Reumert Gjerding (EL) kåret til præsident

EL-landbrugsordfører er ny præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Maria Reumert Gjerding siger derfor farvel til Folketinget til fordel for Danmarks Naturfredningsforening i den kommende uge.

Lørdag eftermiddag blev Enhedslistens Miljø-, klima-, og landbrugsordfører Maria Reumert Gjerding valgt som ny præsident i Danmarks Naturfredningsforening, skriver¤ Altinget.

Den nye post betyder, at hun i den kommende uge forlader Folketinget og udtaler:

"Jeg er både glad og beæret over, at DN's repræsentantskab har valgt mig som præsident. Hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at kunne genoprette natur og biodiversitet og sætte gang i den nødvendige grønne omstilling, er det nu, vi skal handle. Og her spiller DN en fuldstændig afgørende rolle."

EL-profilen overtager præsidentstolen fra Ella Maria Bisschop-Larsen, der har været foreningens præsident de seneste 12 år.

Når Maria Reumert Gjerding forlader Folketinget, bliver hendes plads overtaget af stedfortræder Øjvind Vilsholm, oplyser Enhedslisten.
 

PRESSEN & POSTEN

12-04-2018 | Manglende arbejdskraft. En opgørelse viser, at hver anden virksomhed i branchen mangler arbejdskraft. Virksomhederne i hotel-, restaurant- og turisterhvervet har fortsat store vanskeligheder med at skaffe sig kvalificeret arbejdskraft. Der er tale om, at mindst halvdelen af virksomhederne har haft store udfordringer med at besætte ledige stillinger det seneste år. Desværre tyder meget på, at problemet er blevet større siden 2017. Det er især tjenere og serveringspersonale samt kokke og andet køkkenpersonale, det er svært at opdrive. Problemerne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft gælder på tværs af landsdele og regioner. De er dog størst i provinsen, og særligt uden for de store provinsbyer. (MEALS)

12-04-2018 | AB Inbev. Den globale bryggerikoncern har bebudet, at de vil foretage et stort indtog på det danske marked, og herunder hører et større aktivitetsniveau inden for events. (MEALS)
 
11-04-2018 | Stigende konkurrence for Nemlig.com men dét bekymrer efter sigende ikke Nemlig.com. Bundlinjen følger ikke med for Danmarks største onlinesupermarked. Man har rundet en årlig omsætning på 1 mia. kr., men det viser sig fortsat svært, at¤ at få bundlinjen til at følge med. Samtidig stiger konkurrencen, og snart kommer også Amazon. Alligevel er adm. direktør i Nemlig.com optimistisk. (MEALS)

11-04-2018 | Udledning af kvælstof faldt i 2016. Landbruget og Esben Lunde Larsen glæder sig naturligvis over, at kvælstofudledningen faldt i 2016. Dommedagsprofetierne om landbrugspakken er gjort til skamme, mener Landbrug & Fødevarer, mens de altid negative Radikale på andres vegne,¤i helt sædvanlig stil, blot konstaterer, at der er stadig er langt til målet!
(MEALS)
 
10-04-2018 | Hotellernes vækstkurve er stoppet! Det går fortsat fremad med antallet af hotelovernatninger, men desuagtet viser de nyeste overnatningstal fra Danmarks Statistik, at vækstkurven er blevet fladere. Fra februar i fjor til samme måned i år steg antallet af hotelovernatninger med 0,3 procent, hvilket svarer til en fremgang på kun 2.300 overnatninger. (MEALS)

10-04-2018 | Svag svensk krone får priser på mad til at stige. Den svenske krone har ikke været så lav sammenlignet med euroen siden 2010. Forskellen medfører højere importomkostninger, hvilket blandt andet får priserne på mange fødevarer til at stige. (MEALS)
 
09-04-2018 | Vækst i eksporten af æg. salget af danske skalæg går næsten mere End strygende, og især de økologiske æg Vil udlandet meget gerne købe. Den danske troværdighed spiller en stor rolle, mener chef i brancheforeningen Danske Æg. (MEALS)
09-04-2018 | Smørpriserne sætter REKORD!! Efter en meget kortvarig (?) tilbagegang brager smørpriserne igen i vejret. Endda i en sådan grad at priserne er de højeste, der nogensinde er registreret i april. (MEALS)
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?