Mette Frederiksens portvins-løfter

Mette Frederiksen har nu udstukket garanti for, at de kun vil lempe udlændingepolitikken, hvis DF og V er med.

Mette Frederiksen har nu endelig i både skrift & tale kundgjort for befolkningen i sin udsendte bog om sine håndfaste løfter på udlændingeområdet!!

S-formand Mette Frederiksen vil fx ikke lempe politikken for, hvor mange udlændinge der bliver lukket ind i Danmark, og hvilke krav der bliver stillet til udlændinge i Danmark, uden V og DF er med ombord i hendes politik.

Hvis Mette Frederiksen og Socialdemokraterne får regeringsmagten, kan man som vælger derfor regne nagelfast med, at der ikke bliver rokket en tøddel ved hendes i skrift & tale udmeldte udlændepolitik!!

Men så kommer tvivlen alligevel om Mette Frederiksens hensigt?

For når vi taler om udlændingepolitikken, vi stiller til folk, så skal den være funderet i et bredt flertal.

Mette F vil som ræven have flere udgange. For det første fordi der er et voldsomt pres fra de partier, der skal bringe Socialdemokratiet til magten, og vi har jo før set socialdemokraterne blive bløde i knæene, når Statsministeriet er inden for rækkevidde. Det så vi med Thorning, hvor Mette Frederiksen også var topminister. Så det er alligevel et åbent spørgsmål, om hendes knæfald står til troende!

For det det kan jo være, når alt kommer til stykket, at hun hellere vil fremsætte sit eget forslag. Ganske vist siger hun i skrift & tale, at hun ikke kommer til at ændre udlændingepolitikken uden V & DF.

Tror man på dét??

 

Kroppen er også et personligt ansvar

Halvdelen af dem, der arbejder inden for anlægsarbejde, bryder flere af Sundhedsstyrelsens anbefalinger til en sund livsstil, viser tal. Dansk Arbejdsgiverforening mener, det personlige ansvar for at passe på sin krop er overset i debatten om nedslidning. Halvdelen af dem, der arbejder inden for anlægsarbejde, bryder flere af Sundhedsstyrelsens anbefalinger til en sund livsstil, viser tal. Dansk Arbejdsgiverforening mener, det personlige ansvar for at passe på sin krop er overset i debatten om nedslidning.

Hvis man ikke lever efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger, skal man vide, at man øger risikoen for, at jobbet føles hårdt. Det siger Dansk Arbejdsgiverforening, som mener, at det personlige ansvar mangler i debatten om tidligere pension.

Hvis man lever usundt, føles ens arbejde fysisk hårdere, end hvis man lever sundt. Det har Socialdemokraterne ikke taget højde for, og derfor rammer deres forslag om tidlig pension skævt, mener Dansk Arbejdsgiverforening om udspillet fra Mette Frederiksen og kompagni, som vil indføre en ret til tidligere pension for visse grupper, som har været længe på arbejdsmarkedet og har haft fysisk hårdt arbejde.

For det er ikke objektivt, om arbejdet er hårdt, påpeger arbejdsgiverne. Man kan godt have to tømrere, som oplever belastningen forskellig. Og her kan det være afgørende, om man er overvægtig, ryger, drikker for meget og glemmer motionen, mener foreningen.

"Du har selvfølgelig også et personligt ansvar for, hvordan din krop har det. Hvis du begynder at have smerter, så er det ikke kun på arbejdet, det påvirker dig, det er også i dit privatliv. På den måde vinder man både på hjemmefronten og på arbejdspladsen ved at passe på sin krop," siger chefkonsulent for arbejdsmiljø og sundhed i Dansk Arbejdsgiverforening, Maria Schougaard Berntsen.

Det er selvfølgelig helt fint at gå, hvis du er syg og ikke kan varetage et arbejde (...) Men hvis du har fine muligheder for at varetage et arbejde, så skal du heller ikke lukrere på andres arbejdsindsats.

I DAs analyse er der ikke taget højde for, om personerne med usund livsstil også er dem, der rent faktisk har et fysisk krævende job.

Kan for eksempel tømrere og vvs'ere også være nogle af de grupper, der lever mere usundt end juristen og lægen?

"Jo, det kan sagtens tænkes, men det er jo stadig et spørgsmål om, hvilket job du skal udføre. Man bestemmer jo selv, hvad man drikker, og om man spiser fredagsslik. Men det har bare en konsekvens. Og hvis du har et arbejde, hvor du skal bruge din krop, så betyder det mere, hvordan du behandler din krop, end hvis du for eksempel er økonom," siger Maria Schougaard Berntsen og giver et par eksempler:

"Et job, hvor du bruger din krop, vil føles hårdere for én, der bærer flere kilo, end for èn med et BMI (et mål for vægt i forhold til højde, red.) inden for normalområdet. Det tror jeg egentlig er genkendeligt for de fleste mennesker. Vi ved alle sammen godt, hvordan livet er, hvis vi ikke har fået sovet nok, så er det lidt hårdere dagen efter. Hvis du har et arbejde, der får pulsen op en gang imellem, vil det også føles hårdere, hvis du ryger mange cigaretter."

Det er svært at vurdere, hvem der har skyld for sygdom! Er det her reelt et opråb til folk ude på arbejdspladserne om, at de skal tage sig sammen i stedet for bare at bede om at gå tidligere på pension? Det er i hvert fald vigtigt, at man er bekendt med, at man bringer sig selv i en øget risiko, hvis man overskrider nogle af de anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Du kan ikke gardere dig imod at få en livsstilssygdom, men du kan i hvert fald mindske risikoen.¤Det vil man aldrig kunne gøre helt rede for!

 

Burger King vil nu gå den vegetabilske vej

En af tidens store foodtrends er sat i bevægelsen mod flere planter og mindre kød i kosten! Den store globale fastfoodkæde Burger King er i fuld gang med at udvikle kødfrie produkter og alternativer.

Det skal ligne kød! Dufte af kød!¤Smage af kød, men det er ikke kød.

Sidste år sad Burger Kings danske markedschef, Sofie Navardsen, til møde i fastfoodgigantens hovedkvarter i Miami i USA og spiste én af burgerkædens verdenskendte Whoppere. Den smagte, som den altid gør flammegrillet og ganske velkendt, men hvad hun ikke vidste var, at der ikke var kød i burgeren, men en af de nyudviklede plantebaserede bøffer, som den banebrydende virksomhed Impossible Foods har udviklet i samarbejde med Burger King.

Lige nu testes den vegetariske Whopper i 59 restauranter i St. Louis i USA, og hvis gæsterne tager godt imod det nye produkt, kommer den på menuen i kædens over 7.000 restauranter i USA. Og den rejser efter al sandsynlighed også over Atlanten og lander på danske diske i fremtiden.

Planter og vegetariske alternativer er måske den største foodtrend lige nu, og der har i en årrække været vegetariske alternativer på Burger Kings menu fx den populære Halloumi King, hvor kødet erstattes med stegt ost.

Den næste slagmark bliver en bøf, der på alle parametre lever op til kødets kvaliteter, men er 100 procent vegetarisk, og The Impossible Whopper krydser af på alle punkter, fortæller Sofie Navardsen og tilføjer: Hvis den viser sig at være en succes på det amerikanske marked, hvor vi tester den lige nu, så vil jeg ikke udelukke, at den også kommer på menuen på vores danske restauranter.

Hun fortæller, at den "umulige" burger ikke nødvendigvis henvender sig til vegetarer, men i højere grad til den del af befolkningen, som ønsker  at spise mindre kød i hverdagen.

En Coop-undersøgelse fra 2018 viser da også, at hver tredje unge under 35 år udelader kødet mindst én gang om ugen. Kødløs dag!

Burger King er et sted for alle uanset spisevaner, og vi vil derfor altid have et udvalg til vegetarer, kødspisere og alt derimellem, siger Sofie Navardsen.

Hemmeligheden bag Impossible Foods er et særligt jernrigt protein, heme, der findes i sojabønnerødder og imiterer kødets struktur og saftighed. Hjernen bag burgeren hedder Pat Brown. Han er tidligere professor ved Stanford University og erklæret veganer. Han mener, at den eneste vej til at mindske kødforbruget i verden, er ved at stille kødspisernes lyst.

Vores eneste fokus er at lave et produkt, som leverer alt det, som kødelskere efterspørger, siger han i et interview med New York Times.

Der er stadig ingen danske virksomheder, der bruger produkter fra Impossible Foods, og Burger King kan meget vel blive de første i Danmark til at lange de umulige burgere over disken.

 

PRESSEN & POSTEN

25-04-2019 | Rema 1000 efter rekordregnskab. Vi kan se 400 butikker i horisonten. Discountkæden Rema 1000 mærker, hvordan markedet er præget af intens konkurrence, men ambitionen lyder stadig, at man vil vokse sig til at blive Danmarks største dagligvarekæde. "Vi skal være på tæerne.(MEALS)

24-04-2019 | Det er både uklogt og en farlig kurs at lempe kravene til boliglån i København, som Henrik Sass Larsen (S) foreslår. Sådan lyder reaktionerne fra både blå og røde partier. Det er lidt træls, at vi har en måske kommende finansminister, som øjensynligt ikke har lært noget af de seneste 20 års udvikling på boligmarkedet, men Finanstilsynet bør løsne grebet, så almindelige mennesker kan få mulighed for at komme ind på boligmarkedet, siger gruppeformanden i et interview til Børsen. 
(MEALS)

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?