"Jeg kender ikke til nogen særlig ånd i loven"

Politisk ordfører Britt Bager (V) modtog 100.000 kroner fordelt på fem portioner fra den samme person. Men pengene blev sendt gennem fem forskellige selskaber, og dermed kunne donorens navn forblive hemmeligt. Og det er en o.k. måde at bruge reglerne på, siger Venstre.

Politisk ordfører Britt Bager (V) modtog 100.000 kroner fordelt på fem portioner fra den samme person, men pengene blev sendt gennem fem forskellige selskaber! Og det er en o.k. måde at bruge reglerne på, siger Bager (V) forud for sit møde som statsrevisor fredag.

Der er jo intet galt i at sende en større donation til en politiker gennem flere forskellige selskaber og dermed undgå at oplyse navnet på bidragsyderen. Men hvis man får mere end 20.000 kroner i støtte fra den samme bidragsyder, skal man oplyse, hvem pengene kommer fra.

Sådan er reglerne i Danmark for privat støtte til politiske partier!

...Med lov skal land bygges!
 
 
50 skibscontainere gemte på ulovligt svinekød

Amerikanske myndigheder beslaglægger flere hundrede ton ulovligt kinesisk svinekød på New Jersey-havn. Det er den største mængde kød nogensinde beslaglagt på amerikansk jord, siger talsperson.

Godt gemt under ramen-nudler og vaskemiddel har amerikanske myndigheder fundet 454 ton ulovligt svinekød. Kødet er smuglet ind i landet fra Kina og er ankommet til havnen i New Jersey i 50 skibscontainere over de sidste par uger, skriver Bloomberg.

Ifølge Anthony Bucci, PR-specialist ved den amerikanske told- og grænsebeskyttelse, er fangsten den største mængde kød, myndighederne  nogensinde har beslaglagt. På nuværende tidspunkt er efterforskningen stadig i gang.

Myndighederne frygter ligefrem, at svinekødet kan indeholde spor af den afrikansk svinepest, som har hærget det asiatiske lands svinebestand.
 
 
Danmark eksporterede mejeriprodukter for 21,1 milliarder

I 2018 eksporterede Danmark for 21,1 mia. kr. mod 20,9 mia. kr. året før. Hovedaktøren bag fremgangen er smør og smørolier, som steg 35 pct.  i værdi og 41 pct. i mængde, skriver Mejeri.dk.

"Mens andre mejerivarer kun viste små udsving, trækker smørmængden eksporten op til en rekord for tredje år i træk. Selv om der kun er tale en beskeden vækst på 200 mio. kr. i forhold til 2017, er det positivt, fordi markedspriserne i 2018 generelt lå på et lidt lavere niveau end året før," siger Niels Ole Nielsen, chefkonsulent, analyse og statistik, Landbrug & Fødevarer, til mediet.

Danmark eksporterede desuden 344 ton mælk og konsummælksprodukter i 2018, hvilket var et fald på 4 pct. i forhold til 2017. Samtidig steg eksporten af mælkekonserves med 3 pct. til 208 ton. Ost steg 1 pct. til 387 ton i 2018 og faldt tilsvarende 1 pct. i kroner og øre til eksport for 11,1 mia. kr. mod 11,2 mia. kr. i 2017.
 
 
Meyer-restaurant i New York er lukket

Claus Meyers restaurant i Brooklyn er permanent lukket. Efter bare to års drift er New York-restauranten Norman, som Claus Meyer har ejet sammen med den svenske stjernekok Frederik Berselius, lukket, skriver mediet Greenpointers.

Nedlukningen skyldes ifølge presseansvarlig¤i MeyersUSA, Jenny Pura, at lejekontrakten løb to år og nu er udløbet. Hun fortæller, at det endnu ikke er afgjort, om Norman skal åbne på en anden adresse¤i byen.

"Jeg tror, det er lidt for tidligt definitivt at sige, men vi gør vores bedste for at flytte Norman-holdet til vores andre afdelinger i New York, så der ikke er nogen, der står uden job," siger Jenny Pura til mediet.

MeyersUSA står desuden bag Michelin-restauranten Agern, madhallen Great Northern Food Hall, Meyers Bageri og Brownsville Community Culinary Center.

Claus Meyer meddeler til pressen, at han ikke ønsker at kommentere nedlukningen.
 

PRESSEN & POSTEN

21-03-2019 | Danskerne går oftere på café end restaurant. Restaurant, diskotek, pizzeria, café eller kaffebar m.m. mulighederne er mange, når danskerne opsøger restauranterhvervet for at få stillet sulten eller slukket tørsten. HORESTA har analyseret danskernes udespisevaner, og tallene viser, at caféer er den mest populære kategori. I 2017 rundede danskerne 60 mio. cafébesøg. (MEALS)

21-03-2019 | Dansk ægeksport stiger til højeste niveau i over 30 år. Danmark eksporterede æg for næsten en halv mia. kr. i 2018, og salget forventes at stige yderligere de kommende mange år. (MEALS)
 
20-03-2019 | Fredag den 29. marts slår Legoland dørene op til en kæmpe nyhed i Billund. Legoland Castle Hotel byder for første gang gæster velkommen til en fortryllende oplevelse med Lego magi fra gulv til loft. Castle Hotel rummer hele 142 gennemførte LEGO tematiserede Drageridder-, Prinsesse- og Troldmandsværelser samt en stor ny restaurant, Knights' Tavern.

"Vi glæder os utroligt meget til at byde alle vores gæster indenfor på LEGOLAND Castle Hotel. Det er et virkelig gennemført projekt, og når børnene tager herfra, vil de ikke være i tvivl om, at de har boet på et ægte slot fyldt til randen med eventyrstemning og LEGO magi", siger direktør i Legoland, Christian Woller.

Dagen efter åbningen af årets store nyhed åbner Legoland parken også op til en ny sæson. (MEALS)

20-03-2019 | Madmarkedet Aarhus Street Food er blevet en stor succes, og det aarhusianske madmarked er netop kommet med et nyt regnskab, som viser et resultat efter skat på 6,1 mio. kr., og det er godt 1 mio. kr. mere end året før! Resultatet er stifter og medejer Britt Vorre¤ godt tilfreds med. (MEALS)

19-03-2019 | Jann Sjursen bliver ny formand for Folkemødet, der hvert år afholdes i Allinge på Bornholm. Han bliver ny formand for Foreningen Folkemødet. Han er nuværende formand for Rådet for Socialt Udsatte. Han overtager posten som formand for Folkemødet efter Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), som siden november 2018 har siddet som konstitueret formand. Winni Grosbøll trådte til, efter at forhenværende formand Michael Valentin blev fyret som direktør i Akademikernes A-kasse.

Foruden sin snart ti år lange erfaring som formand for Rådet for Socialt Udsatte har Jann Sjursen også en baggrund på Christiansborg. Fra 1990 til 2002 var han formand for Kristeligt Folkeparti, og fra 1993 til 1994 sad han som energiminister i Poul Nyrup Rasmussens regering. Han var desuden medlem af Folketinget fra 1998 til 2005.

Folkemødet afholdes i år på Bornholm 13.- 16. juni. (MEALS)

19-03-2019 | Aqua d'Or tager nu det næste skridt mod cirkularitet ved at lancere den første flaske, der er produceret af 100¤% genanvendt plast. Alle Aqua d'Or-flasker vil i 2021 blive produceret af 100 % genanvendte materialer. Derudover sigter Aqua d'Or efter i 2022 at indsamle 100% af de materialer, der anvendes i flaskerne, skriver virksomheden i en pressemeddelelse. (MEALS)

18-03-2019 | Vinter i Tivoli! Tivoli kunne i 2018 fejre sit 175 års jubilæum, og det Lykkedes også for den gamle have at løfte både omsætningen og overskuddet. I jubilæumsåret introducerede Tivoli også den nye sæson "Vinter i Tivoli". Med den nye sæson har Tivoli nu åbent i alle kvartaler i året, hvilket følger strategien om at være en helårsvirksomhed. Helårsdriften af Tivoli Hjørnet og de øvrige forretninger i Tivoli er også en vigtig brik i denne strategi.

"En anden vigtig brik er brugen af salene, der i 2018 har haft knap 400.000 gæster, hvilket er det højeste nogensinde. Vinter i Tivoli blev godt modtaget og havde næsten 10.000 gæster pr. dag. Samlet havde haven åbent i 282 dage i 2018, hvilket er 39 mere end i 2017 og det højeste antal nogensinde," noterer bestyrelsesformand Tom Knutzen i årsregnskabet.

For året landede nettoomsætningen på 1058,8 mio. kr. mod 938,5 mio. kr. i 2017. Driftsresultatet (EBIT) endte på 131,1 mio. kr. mod 104,7 mio. kr. året forinden, mens nettoresultatet løftede sig til 94,2 mio. kr. 
fra 78,5 mio. kr. (MEALS)

18-03-2019 | Herning og Ikast-Brande har fundet hinanden i et nyt destinationsselskab, skriver Danske Kommuner. "Vi er enige om, at vi nu slår os sammen, og i fællesskab finder en køreplan for, hvordan det så helt konkret skal ske. Herning og Ikast-Brande Kommuner er allerede knyttet sammen i en række sammenhænge, ligesom rigtig mange borgere i de to kommuner allerede flittigt pendler frem og tilbage, og ofte bruger natur- og kulturtilbud i begge kommuner. Vi har i forvejen en national styrkeposition på erhvervs-, event- og messeturisme. Nu vil vi så i fællesskab arbejde for at få endnu flere gæster fra andre dele af landet, og resten af verden," siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune og formand for Økonomi- og Erhvervsudvalget, der har besluttet at Herning går sammen med Ikast-Brande.

Baggrunden for det nye samarbejde er den konsolidering af den lokale turismeindsats, som Erhvervsstyrelsen har iværksat. Den betyder, at antallet af lokale turistkontorer, de såkaldte "Destinations-selskaber" senest ved udgangen af 2020 skal være reduceret til mellem 15-25 selskaber. (MEALS)
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?