16-12-2016 | MEALS holder juleferie
fra 19. december til 6. januar. Vi ønsker læsere, annoncører og forretningsforbindelser en glædelig jul og  et godt nytår.
Redaktionen MEALS


16-12-2016 | Efter 9 år overhaler studenten den faglærte i livsindkomst, skriver rektor Peter Kuhlman, Frederiksborg Gymnasium og HF. Lars Andersen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd skriver derimod på Altinget, at faglærte kommer til at tjene mere end studenter uden en videregående uddannelse eller studenter med en kort og mellemlang videregående uddannelse.

- En analyse gennemført af Det Økonomiske Råd viser, at selv studenter uden en videregående uddannelse efter 8 til 9 år overhaler den faglærte i livsindkomst. Debattører på Altinget har i den senere tid slået voldsomt på tromme for, at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse. Det er et synspunkt, der støttes af de fleste politiske partier i Folketinget.

Det er på området en god idé at gennemføre et faktatjek!

Ifølge Danmarks Statistik var tilgangen til de erhvervsfaglige uddannelser i 2015 57.562. Tilgangen samme år til de gymnasiale uddannelser var 59.537. Disse tal skulle jo ikke rejse den politiske tsunami, der kræver, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse.

Årsagen kan være, at tilgangen til erhvervsuddannelserne ikke sker direkte fra folkeskolen, og at frafaldet på erhvervsuddannelserne ligger milevidt over frafaldet i de øvrige ungdomsuddannelser. Endelig kan manglen på praktikpladser også have en afgørende indflydelse. Arbejdsløsheden for erhvervsfagligt uddannede var ifølge Danmarks Statistik i 2015 på ikke mindre end 43.727 personer. Behovet for faglært arbejdskraft skal naturligvis ses i sammenhæng med, at der i et videnssamfund bestemt også skal bruges arbejdskraft med videregående uddannelser.

At mange unge først vælger en erhvervsuddannelse, når de er oppe i 20'erne - ofte efter at have gennemført en højere teknisk eller merkantil studentereksamen - er naturligvis ud fra en samfundsøkonomisk betragtning ikke så heldig.

- Men mangel på faglært arbejdskraft i 2025 synes at være stærkt overdreven.

Der er dog et markant behov for et kvalitetseftersyn af erhvervsuddannelserne med henblik på at bringe det høje frafald ned.
MEALS


16-12-1916 | Dr. Oetker. Efter 125 års familiestyre er det ikke længere en person fra Oetker-klanen, der skal lede den verdenskendte tyske fødevarevirksomhed. I stedet for Richard Oetker, som sidder i ledelsesgruppen, indtræder økonomidirektøren Albert Christmann. Denne øndring blev truffet på det seneste bestyrelsesmøde i den tyske by Bielefeld, hvor selskabets hovedsæde hører til, skriver den tyske avis Frankfurter Allgemeine.

Selskabet blev grundlagt i 1891 af dr. August Oetker og har siden da altid været på familiens hænder. Den verdenskendte tyske virksomhed er særlig kendt for sine bage- og dessertartikler¤i Danmark.

Indtil december var familien også involveret i shippingindustrien, men et salg af containerrederi, Hamburg Süd, til A.P. Møller-Mærsk sluttede så denne aktivitet.
MEALS
 

 
 
 
13-12-2016 | McDonald's nærmer sig et frasalg af alle danske restauranter. Det forlyder, at en udenlandsk investeringsfond er tæt på at opkøbe alle danske, svenske og norske McDonald's-restauranter. Den verdenskendte fastfoodkæmpe McDonald's har i halvandet år prøvet på at frasælge restauranterne i de nordiske lande, og nu skulle der tilsyneladende være sket et gennembrud.

Ifølge Berlingske Business er det en udenlandsk investeringsfond, som er tæt på at lukke handelen om at drive McDonald's-kæden fremover. En handel der betyder, at fonden overtager samtlige danske, svenske og norske McDonald's-restauranter for et beløb på ca. 3 mia. kr.

For tiden forhandler investeringsfonden nu med banker om finansieringen, der også kan vise sig at indeholde penge fra en eller flere danske pensionskasser. McDonald's danske restauranter omsætter for 2 mia. kr.
MEALS


13-12-2016 | Online "Vildmedvin" har fået opbygget deres virksomhed med 8000 varenumre, eksport og en tocifret millionomsætning, skriver Børsen. Iværksætterne bag Vildmedvin, Peter Pedersen og Thomas Pedersens, har yderligere planer om at åbne to fysiske butikker, blandt andet en på Sjælland. Endvidere vil de udvide online-forretningen til fx Tyskland, England og Benelux-landene.

Vildmedvin har i deres nuværende butik i Holstebro en omsætning på ca. 24 pct. af omsætningen, men de to ejere er stærkt opsat på, at virksomheden skal vokse fra de nuværende 40 millioner kroner.
MEALS
 
 
 
12-12-2016 | Fødevarestyrelsen stopper Delika-produktion efter fund af listeria. Pålægsproducenten Delika må for øjeblikket ikke producere pålæg på produktionen i Aalborg. Fødevarestyrelsen har udstedt et påbud efter listeria-fund. Hørkram har kaldt produkter tilbage, skriver FødevareWatch. Fødevarestyrelsen har fundet Listeria i en okserullepølse, produceret hos fødevarevirksomheden Delika i Aalborg, og det har fået styrelsen til omgående at stoppe produktionen, fremgår det af en meddelelse fra styrelsen. Rullepølsen er et ud af flere forskellige produkter, som Fødevarestyrelsen 1. december tog listeriaprøver fra.

Listeria-guide møder hård kritik fra detailsektoren. Det skete ifølge Fødevarestyrelsen efter tidligere fund af listeria i virksomhedens produktionsmiljø. "På baggrund af fundene i produktionsmiljøet sammenholdt med, at der nu også er fundet listeria i ét produkt, kan Fødevarestyrelsen ikke afvise, at der også kan være listeria i andre af virksomhedens produkter," skriver Fødevarestyrelsen, der udover produktionsstoppet også har påbudt Delika Aalborg at trække store dele af den seneste måneds produktion tilbage fra markedet. "Vi har taget det drastiske skridt, fordi vi ikke kan udelukke, at virksomhedens produkter kan være farlige for forbrugerne. Vi har i løbet af i år fået indberetninger om fire listeriapatienter, hvoraf en har mistet livet. De fire patienter har været smittet med samme type Listeria, som er fundet¤i virksomheden ved flere af vores kontrolbesøg," siger sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Annette Perge.

Ifølge Fødevarestyrelsen har Delika gjort en særlig indsats for at komme listeriaen til livs, men virksomhedens indsatser har altså vist sig ikke at virke. Tilbagetrækningen gælder samtlige spiseklare produkter, hvor listeria har gode vilkår for at vokse, og som er pakket fra og med den 7. november og frem til 6. december.

Man kan kende produkterne fra Delika Aalborg A/S ved, at der står DK 5350 EF i det ovale identifikationsmærke på pakken. De tilbagetrukne fødevarer er: Sylte, 300 g Kalkunsylte, 300 g Rullepølse, 350 g Mesterpålæg hamburgerryg, 90 g Mesterpålæg røget rullepølse, 90 g Slagtermesterens hovmester skinke, 1,5-1,8 kg.

De er ifølge Fødevarestyrelsen solgt i: Sylte, 300 g - Rema 1000 og Fleggaard Kalkunsylte, 300 g Rema 1000 Rullepølse, 350 g - Rema 1000 Mesterpålæg hamburgerryg, 90 g - Rema 1000 Mesterpålæg røget rullepølse, 90 g - Rema 1000 Slagtermesterens hovmester skinke, 1,5-1,8 kg - Bilka og Føtex.

Hørkram kalder tilbage som direkte effekt af Delika-tilbagekaldelsen meddelte foodservice-koncernen Høkram sent fredag, at man kaldte hele pålægsstykker under navnet Delika og slicede varer solgt under navnet Favrskov Pølser tilbage.

Varerne er pakket i perioden 07.11.16 til 06.12.16. Varerne bærer producentkoden DK 5350. Herudover er to varer skåret i skiver hos Hørkram og videresolgt i forskellige forpakninger under navnet Chefs Best Partner. Det drejer sig om sliced røget culotte og sliced roastbeef. Disse varer har produktionsdato fra 08.11.16 til 09.12.16. "Alle vores professionelle kunder er i skrivende stund i gang med at blive kontaktet, både pr. telefon og med almindeligt brev, men vi kan ikke udelukke 100 %, at nogle af vores kunder kan have videresolgt varerne direkte til slutbrugere," skriver Hørkram i en meddelelse.
MEALS12-12-2016 | Nyt HORESTA-magasin. Vi vil levere en målrettet og branchespecialiseret indsats til vores medlemmer, en professionel rådgivning og nærværende service samt reel politisk indflydelse og interessevaretagelse.

I vores udgivelse 1StepAhead kan du læse om de mange store begivenheder, som 2017 vil bringe. Det gælder blandt andet forhandlingen af den nye overenskomst, ny politik og konkurrencer med mere.

I det nye magasin kan du også læse om nogle af de retssager, som HORESTA har hjulpet medlemmer med. Vi kan desværre ikke dele dem alle, da HORESTAs advokater besvarer flere end 6.000 henvendelser årligt fra medlemmerne.
MEALS
 
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?