08-12-2016 | Vi har masser af ledige kokke. Når en dansk restaurant hyrer en østeuropæisk tjener eller kok kommer danske ledige ikke i arbejde. Og der er nok at tage af. Sådan lyder konklusionen fra Thorkild Holmboe-Hay, der er faglig konsulent i 3F's gruppe for hotel og restauration.

Siden 2008 er antallet af fuldtidsansatte i hotel- og restauranterhvervet fra de nye EU-lande steget fra 910 i 2008 til 3.371 i 2015.

HORESTA siger, at udenlandsk arbejdskraft er afgørende for, at vi har et restaurationsliv. "Vi bliver bare nødt til at åbne grænserne. Der er jobs, hvor vi ikke har nok faglærte danskere, eller som danskerne ikke er motiverede til at tage. Og så skal vi huske, at ledigheden er helt nede omkring fire procent", siger Kirsten Munch Andersen, der er politisk direktør i HORESTA, brancheorganisationen for hotel- og restaurationsbranchen.
HORESTA


08-12-2016 | Frosne italienske pizzaer. Nestle-konglomeratets italienske forretning har netop investeret 356 mio. kr. i en pizzafabrik i Benevento. Det er planen at gøre stedet internationalt for produktionen af frosne pizzaer, skriver European Supermarket Magazine.

Investeringen fra Nestle (Schweiz) flankeres af økonomiske bidrag fra den italienske regering og fra den lokale region, Campania, og planen er, at fabrikken over de næste 1½ år skal formå at tredoble sin produktion af frosne Buitoni-pizzaer, som skal sælges i Europa, Mellemøsten og Nordafrika.

Investeringerne skal udvikle & implementere ny teknologi og udvidelse af den produktion, som i dag kun producerer til det italienske marked.
MEALS
 
 
 
07-12-2016 | Forhandling om omstridt fiskeripakke. Et flertal uden om regeringen blev tirsdag enige om en fiskeripakke. Regeringen kan derfor ende med at måtte tilslutte sig den fiskeripakke, som et flertal uden om regeringen. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vil indkalde partier til møde om fiskeripakken, da han mener, at uenighederne ikke er uoverstigelige.

"Frem til regeringsdannelsen har vi haft et godt og konstruktivt forløb om fiskeripakken med partier fra begge fløje. Forhandlingerne har selvfølgeligt ligget stillet under regeringsomdannelsen. Jeg har nu læst den beretning, de fire partier har lavet. Men jeg kan se, at den minder meget om den aftale, vi var tæt på at lande, siger Esben Lunde Larsen.

Der dog enkelte ting, vi ikke har samme syn på. Derfor vil jeg, som jeg havde planlagt, indkalde partierne til et møde for at drøfte, om vi kan skabe en bred enighed om fiskeriets forhold fremadrettet, siger ministeren.
MEALS


07-12-2016 | Hotel Fårup udvider. Kun et halvt år efter at Hotel Fårup åbnede, er der et grundlag for at øge hotellets kapacitet. Sæson 2016 gik over al forventning, og vi har derfor startet udbygningen af hotellet, fortæller Louise Bager Hansen, der er hotel-leder på Hotel Fårup.

Den nye tilbygning, der skal være klar ultimo februar, er en udvidelse af hotellets restaurantkapacitet. Helt konkret bygges der nu en ny tilbygning på den østlige side af den nuværende restaurantbygning. Den nye tilbygning fremstår som et orangeri med mange glasflader, som byder lyset indenfor. Bygningen er på cirka 90 kvadratmeter og har plads til omkring 80 personer.

Da Hotel Fårup blev etableret, var hotellet primært møntet på turister. Nu viser det sig imidlertid, at der også er en stor efterspørgsel efter møder, konferencer samt private fester, fx konfirmationer og fødselsdage.
MEALS

 
 
06-12-2016 | Danske dambrugsfisk stiger 30 pct i værdi. Sådan vurderer direktør Bent Urup fra Sashimi Royal markedspotetialet. Et nyt dambrug ved Hanstholm vil øge værdien af fisk fra dansk aquakultur med hele 30 procent. Demed understreger Brian Thomsen, direktør i Dansk Aquakultur det kæmpe potentiale¤i opdræt af fisk.

Det nye saltvandsdambrug Sashimi Royal i Hanstholm er placeret inde på land og bruger nyeste miljøteknologi. Det skal producere kingfish, en særlig dyr og fin fisk, som blandt andet bruges til sushi. Målt i mængden af fisk øger vi den danske produktion med omkring 10 procent, men fordi fisken er så værdifuld, så øges værdien af den samlede danske produktion med omkring 30 procent.
Ritzau


06-12-2016 | Samsø vil opildne øboere med nyt slagtehus. Lokale ildsjæle på Kattegat-øen har skabt et slagtehus, der skal få flere personer til at kaste sig over husdyr. Offentliggjort 05.12.16 kl. 08:57 AF THOMAS MØRCH. 
Da Danish Crown omkring årtusindeskiftet besluttede at lukke sit slagteri på Samsø, forsøgte lokale svineproducenter forgæves at redde slagteriet ved at skabe en kvalitetsgris kaldet Samsø-grisen. Nu har en kreds af personer, der ønsker at skabe en økoklynge på Samsø, så formået at skabe et slagtehus på øen øst sydøst for Aarhus. Det skriver Landbrugsavisen. Det nye slagtehus har med finansiering fra RealDania-fonden, EU-støtte via Lokale Aktionsgruppe (LAG) samt Samsøfonden lejet sig ind i et gammelt mejeri på øen. Desuden har 25 andelshavere hver skudt 5000 kr. ind som startkapital, og dermed har slagtehuset fundet de 900.000 kr., som var påkrævet. "Vi vil med projektet opildne nogle flere til at have dyr, for nu kan de få dem slagtet," siger Bent Degn, formand for SamsØkologisk, til Landbrugsavisen. Det nye slagtehus har fået et CVR-nummer denne uge, og i næste uge forventer de at slagte de første dyr. En slagter er ansat på deltid.
MEALS
 
 
 
 
05-12-2016 | Krydstogtturisme skaber 1.900 job. Pressemeddelelse: I 2016 har Danmark fået besøg af 866.000 rydstogtgæster. Det har en beregnet samlet samfundsøkonomisk effekt på ca. 1,35 mia. kr. Når det omregnes til beskæftigelse, viser det, at krydstogtturismen skaber job til næsten 1.900 danskere i 2016, heraf 70 pct. inden for hotel og detailhandel.

Tallene fremgår af ny undersøgelse, hvor det økonomiske udbytte af krydstogtturismen på tværs af de ni havne i Danmark, der tager imod krydstogtskibe, beregnes, og hvor forbrug og tilfredshed blandt krydstogtpassagerer i København kortlægges.

Bag undersøgelsen står krydstogtnetværket Cruise Copenhagen Network, der samler alle aktørerne fra de ni danske krydstogtdestinationer fra Skagen til Rønne.
MEALS


05-12-2016 | Træg investering i jordbrugsfond. Den nye jordbrugsfond fra Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landbrug har vist sig at være ret uinteressant at investere i, fordi såvel afkast & risiko er for usikkert, udtaler direktør Leonhardt Pihl i Dansk Aktionærforening.

Hvis fonden har 100 mio. kr., vil den muligvis komme til at eje to eller tre bedrifter, og det er ikke en tilstrækkelig risikospredning. Hvis det fx kun er den ene bedrift, der går godt, så ser det ikke¤ godt ud for investorerne!

Ideen med fonden er at opkøbe urentabelt landbrug for derefter at forpagte det til landmænd, som skal drive det videre som økologisk landbrug. Her har Danmarks Naturfredningsforening estimeret et afkast på cirka 1,5-2 pct.
MEALS
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?