Hvorfor er ansvarlige politikere så sjældent på forkant med problemer? De har jo en meget stor stab af medarbejdere til deres rådighed, så de får vel løbende noget at vide.

Mange steder kontrolleres det¤ikke, om firmaer udbetaler dansk løn på kommunale byggepladser, viser undersøgelse den 4. marts 2013 kl. 07:44¤ leveret af Nyhedsbureauet Newspaq.

57 kommuner kræver dansk løn hos de byggefirmaer, der skal arbejde på kommunale byggepladser. Men 49 kommuner gør ikke noget for at sikre, at firmaerne også overholder kravet om dansk løn. Det afslører en undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i. Kun otte kommuner svarer, at de også håndhæver deres krav om, at lønnen skal være i orden.

Københavns Kommune har indført kravet om dansk løn, men tjekker ikke, om det bliver overholdt. Det gør de til gengæld i Aarhus, viser undersøgelsen fra Beskæftigelsesministeriet. Her har man¤en klar politik om, at arbejde på vores byggerier skal ske til noget, der svarer til dansk løn, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) erkender nu,¤at der¤skal gøres noget ved den udbredte løndumping i kommunerne. Det er ikke nok med krav om dansk løn formuleret på et stykke papir. Kommunerne skal også føre kontrol med, at kravene bliver overholdt, lyder det.

Vi undersøger også, hvordan man kan gøre det lettere at kontrollere, at arbejdsklausulerne bliver overholdt og muligheden for at give sanktioner som for eksempel en bod, skriver ministeren i et svar til Fagbladet 3F.

- Det er en proces, som vi også vil involvere arbejdsmarkedets parter i, tilføjer Mette Frederiksen.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?