Kilde: DR-Nyheder

Støtten til den statslige Smiley-ordning smuldrer. Forbrugernes¤organisation, Forbrugerrådet, har i dag valgt at droppe sin støtte til butikkernes Smiley-ordning. Det sker på baggrund af DR-magasinet Kontants afsløringer af svindel med kød i flere supermarkedskæder. Forbrugerne kan ikke stole på Smiley-ordningen, mener Forbrugerrådet. Smiley-ordningen skulle være forbrugernes garanti for, at tingene er i orden, når de køber ind.

Også hos butikkernes egen forening - Dansk Erhverv - efterlyser man en bedre fødevarekontrol: Vi ønsker en mere intelligent kontrol. Det vil sige flere rejsehold og flere eksperter ind. Hvis man er ude for at kontrollere en slagterbutik, så skal der være en slagter med, og hvis det er en bagerbutik, så skal der en bager med. Vi skal have en kontrol, der også fanger svindel.

Smiley-ordningen har eksisteret siden 2001, men både Forbrugerrådet og Dansk Erhverv er enige om, at ordningen er ubrugelig, hvis ikke der strammes op på kontrollen.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen vil tage initiativ til at kontrollen bliver skærpet, så der også kommer fokus på svindel. Hun vil tage initiativ til, at det omgående bliver drøftet i kredsen af partier bag fødevareforliget.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?