Der har længe været alvorligt optræk til krise for hotel- og restaurantbranchen i Danmark. De samme tegn har også være kendetegnet for turisterhvervet. Den nu meget mærkbare krise har, i hvert fald det sidste årstid eller måske snarere et par års tid, været meget synligt under opsejling.

I øjeblikket er over en tredjedel af virksomhederne inden for hotel- og restaurationsbranchen i færd med at bruge ad deres egenkapital og over en fjerdedel er ligefrem på vej mod konkurs. 
Intet tyder på, at situationen stopper her.

Som påpeget i adskillige artikler gennem de seneste år i MEALS, så har lønmodtagerne og også mange erhvervsdrivende haft en samlet realindkomsttilbagegang på ca. 8-10% de seneste 3 år, og det betyder naturligvis, at der er mindre at solde for som fx at gå ud at spise for.

Også turisterhvervet er igen i år ramt af tilbagegang. Dette erhvervs organisationer bliver stadig ved med at tale om nye penge til reklamekampagner; men hvad er det, man vil reklamere med?

De seneste tre års statistikker har tydeligt vist, at Danmark er på sidstepladsen (dog et år tredjesidst), når man spørger i udlandet, hvor man agter at holde sin sommerferie.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?