Marmeladeforbruget er de senere år vokset betydeligt. Det kan derfor være på sin plads at gøre opmærksom på nogle definitioner på færdige marmeladeprodukter.

Man skelner for disse produkter på følgende måde:
Marmelade ekstra, marmelade, gelé ekstra og gelé.

Marmelade ekstra er en blanding af sukkerarter og pulp med en passende geléagtig konsistens. Enten af en enkelt frugtsort eller to eller flere frugtsorter bortset fra æbler, pærer, blommer med sten, meloner, vandmeloner, druer, græskar, agurker og tomater. Marmelade ekstra af hyben kan være fremstillet helt eller delvis af hybenpuré.
Den mængde pulp der anvendes til fremstilling af 1.000 g færdigt produkt må ikke være under:

  • 450 g i almindelighed
  • 350 g for solbær, hyben, kvæder
  • 250 g for ingefær
  • 230 g for acajounødder
  • 80 g for passionsfrugter

 

Marmelade er en blanding af sukkerarter og/eller puré med passende geléagtig konsistens. Enten af en enkelt frugtsort eller to eller flere frugtsorter.
Den mængde pulp og/eller puré der anvendes til fremstilling af 1.000 g færdigt produkt må ikke være under:

  • 350 g i almindelighed
  • 250 g for solbær
  • 150 g for ingefær
  • 160 g for acajounødder
  • 60 g for passionsfrugter

 

Gelé ekstra er en blanding af sukkerarter samt af saft og/eller vandigt udtræk med tilstrækkelig geléagtig konsistens. Enten af en enkelt frugtsort eller to eller flere frugtsorter med undtagelse af æbler, pærer, blommer med sten, meloner, vandmeloner, druer, græskar, agurker og tomater.
Den mængde saft og/eller vandigt udtræk der anvendes til fremstilling af 1.000 færdigt produkt må ikke være under:

  • 450 g i almindelighed
  • 350 g for solbær, hyben, kvæder
  • 250 g for ingefær
  • 230 g for acajounødder
  • 80 g for passionsfrugter

Disse mængder beregnes efter fradrag af vægten af det vand, der er anvendt ved tilberedningen af det vandige udtræk.

Gelé er en blanding af sukkerarter samt af saft og/eller vandigt udtræk med tilstrækkelig geléagtig konsistens. Enten af en enkelt frugtsort eller to eller flere frugtsorter.
Mængden af saft og/eller vandigt udtræk der anvendes til fremstilling af 1.000 g færdigt produkt må ikke være under

  • 350 g i almindelighed
  • 250 g for solbær, hyben, kvæder
  • 150 g for ingefær
  • 160 g for acajounødder
  • 60 g for passionsfrugter

Disse mængder beregnes efter fradrag af vægten af det vand, der er anvendt ved tilberedningen af det vandige indhold.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?