En trend inden for osteproduktion er fremstilling af ostetyper, der er baseret på rekombineringsmetoder til fremstilling af forskellige ostetyper, skriver Mælkeritidende.
Dette kan være oste af typerne: flødeost, smeltet ost og imiteret ost. Ostetyperne produceres i dag dels for at kunne øge værdien af spildprodukter fra traditionel osteproduktion til fremstilling af højt forædlede oste. Produkterne kan være baseret på traditionel ost eller fremstillet udelukkende af pulver i form af caseinater eller ostepulver eller forskellige blandinger heraf. Det fedt der anvendes, kan komme fra osten, men andre fedtkilder anvendes også, herunder blandt andet vegetabilsk og animalsk fedt. Produkterne afsættes både som højt forædlede dyre specialprodukter til prisbillige produkter anvendt af fast food industrien som pizza-topping, burger-ost, diverse-spreads m.m.
Kendetegnet for fremstilling af disse ostetyper er, at der ved produktionen stilles forholdsvis små krav til investering i udstyr samt produktions- og lagerfaciliteter. Håndtering af råvarer og færdigvarer er i forhold til produktion af traditionel ost forholdsvis uproblematisk.
Kernen i produktion af disse ostetyper er en velfungerende mikser, hvori hele procesforløbet typisk gennemføres. Kravene til dette procesudstyr er derfor store. Udstyret skal kunne håndtere produkternes høje viskositet og samtidig være i stand til at producere en homogen opblanding af ingredienser i en fin og stabil emulsion. Dette stiller store krav til mikserens egenskaber samt konstruktion.
Ved investering i nyt udstyr er det væsentligt, at der samarbejdes med en leverandør, der har tilstrækkelig erfaring med produktion af denne type produkter. Ligeledes er det vigtigt, at producenten har applikationskendskab, således at udstyret er tilpasset kundens projekt.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?