Mange danske kroer er i overhængende fare for at måtte lukke, fordi de mangler kapital. Banker og kreditforeninger har smækket kassen i, fordi de ikke finder, at kroernes fremtidige forretningsmæssige grundlag er til stede. Horestas (Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervets Arbejdsgiverforening) formand Niels Nygaard er nu kommet med en udtalelse om, at han frygter, at ca. halvdelen af de danske kroer vil være væk i løbet af nogle år.

Det er lidt ejendommeligt, at medlemmernes forening ikke for længst har været fremme om dette spørgsmål, for lamperne har meget længe lyst mere end gult med hensyn til kroernes fremtidige driftsmuligheder.

Det minder om andre emner i branchen som sort arbejde, momssvindel, dårlig madkvalitet, brandsikring m.v., hvor Horesta også først gik åbenlyst ind i debatten, efter at andre længe havde påpeget forholdene.

Det er indlysende, at kroerne har det svært, for det er for dyrt for de fleste at spise ude, forstået på den måde, at man, uden at det er prangende, skal tjene over to tusind kroner før skat for en middag til to. Man skal yderligere tage i betragtning, at de fleste lønmodtagere har fået formindsket deres købekraft de sidste tre, fire år; især på grund af de stadig stigende afgifter, herunder de svimlende benzinpriser, og derfor brænder folk ikke benzin af på må og få for at komme ud til en kro og få en karaffel vand til maden.
Det hele kan trods alt blive for kedeligt...

Da regeringen for nogle år siden indførte de skærpede promillegrænser, gjorde MEALS opmærksom på, at det ville medføre, at folk holdt op med den fornøjelse, det ellers i mange år havde været, at køre en tur og falde ind på en kro.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?