Den modige politiker fødevareminister Ritt Bjerregaard (S) og den glimrende kok Claus Meyer har slået pjalterne sammen om et ambitiøst madprojekt. Det er begge personer, om hvem man roligt kan sige, at de ikke er bange for med liv og sjæl at satse på deres ideer; men de er også kendt for at tænke rationelt, så mon ikke samarbejdet rummer en stor portion realisme.
På et pressemøde fredag den 10. november fortalte fødevareministeren, at hun i løbet af små to år vil søsætte et nyt kvalitetsmærke, der skal sidde på fødevarer af høj kvalitet, og samtidig meddelte hun, at det nuværende kvalitetsmærke Den Blå Lup vil udgå. Den Blå Lup har kun omfattet svine- og kalvekød, men har aldrig rigtigt vundet gehør hos forbrugerne. "Ritt Bjerregaard forklarede på pressemødet, at man havde valget mellem helt at droppe et statsligt kvalitetsmærke eller lave mærket på en helt anden måde”. Hun valgte heldigvis det sidste, og hun har udpeget Claus Meyer til formand for det nye Råd For Bedre Madkvalitet, som skal fastlægge kriterierne bag det nye mærke.
På pressemødet spurgte MEALS redaktør John Christensen, hvor bredt man ville strække kvalitetselastikken, idet han opfattede både det skriftlige og Ritt Bjerregårds redegørelse, som noget der i realiteten kun vil omfatte økologiske varer eller noget i den retning, og han sagde videre, at over 90% af de varer forbrugerne lægger i indkøbsvognen er konventionelle - ikke mindst på grund af prisen, som rigtig mange forbrugere og flere og flere nøje må tage hensyn til.
Hertil svarede Ritt Bjerregaard, at ganske vist havde hun gennem mange år talt varmt for økologiske produkter; men hun var udmærket klar over, at mange både store og små virksomheders produkter uanset produktionsformen vil kunne leve op til det nye mærkes kriterier. MEALS håber derfor, at kriteriet for det nye mærke ikke bliver højere eller for sofistikeret til, at også offentlige storkøkkener vil have mulighed for at glæde og gavne deres spisere med nogle fødevarer med det nye mærke.