24-05-2017 | Køb et figurspejl! Slankeeksperter er altid på banen med nye opfindsomme slankeråd, men det betyder nærmest intet for din vægt eller sundhed, at du har taget del i en fødselsdag, julefrokost, sagt ja til en middagsinvitation eller, hvad der byder sig en gang imellem, men det betyder meget for dit humør, at du tør leve livet, og det er meget begrænset, hvad du tager på ved sådanne forekommende arrangementer.

Man taler lidt firkantet om, at det er mellem nytår og jul, du skal passe på at holde vægten. Det vil kort & godt sige, at dit daglige  indtag af kalorier ikke må overstige din forbrænding. Og så skal du for dit legemes funktionsdygtighed sørge for at få passende motion.

BEMÆRK, at passende er i forhold til din formåen uden fysiske overdrivelser, og hvis du vil dyrke motion sammen med andre, så må der ikke være større forskel på jeres indbyrdes formåen. Er der dét, så vil den med mindst formåen let lade sig lokke, og så kan skader også langvarige hurtigt opstå!. Disse situationer opstår fx ofte ved firmamotion, hvor ikke mindst cheferne gerne vil vise vejen for folket.

Slår du ind på denne fornuftige livsstil, så har du fundet vejen til et sundere liv, og det er ikke bare en slankekur.

MEN har du behov for at tabe dig, så er det heldigvis ikke meget  anderledes end ovenfor beskrevet. Det der kun er anderledes er, at dit kalorieindtag skal være lidt mindre fx ca. 200 kalorier mindre om dagen, end du forbrænder.

Denne form for slankekur er uovertruffen på den rigtige måde både for krop, sjæl, helbred og humør.

Den tager, som den skal, et pænt stykke tid at gennemføre - tror du. For sådan forholder det sig ikke i virkeligheden.

Det forunderlige, der sker, er nemlig, at din krop efter en til to måneder, automatisk har vænnet sig til dine nye spisevaner.

Vil du sætte prikken over i'et, så køb et helfigurspejl, nyd dit udseende og vær stolt når dine omgivelser udtrykker ros og beundring.
MEALS
 
 
 
 
 
23-05-2017 | Svinekød er livsnødvendigt. Debatten om sundhed i vore fødevarer er blusset op igen i Danmark. Fx udtaler mange politikere, medier og ansatte i offentlige køkkener sig om fødevarer uden at have fornøden viden. Dét bør man¤ naturligvis ikke gøre ud fra andre formål end sundhed om fødevarer.

Mange danskere opfatter svinekød som fedt kød, men det gælder ikke mere for en lang række kødstykker (se skema).

Jo mere magert kødet er, jo mere nænsomt skal det tilberedes. Magert kød bør ikke steges ved for hård varme, og det er vigtigt, at det ikke steger for længe.

Svinekød bidrager især til kosten med protein, fedt, B-vitaminer, jern, zink og selen. Svinekød er det sundeste af alle kendte kødtyper, og burde derfor uden forbehold¤ være obligatorisk både privat og i offentlige køkkener.

Det koster samfundet mange penge, at fravælge svinekød!

Kødets protein har høj biologisk værdi dvs, at det indeholder alle de aminosyrer, som er livsnødvendige for mennesket. Svinekød er særlig rig på B-1 vitamin (vores bedste kilde i Danmark). B-12 vitamin kan man kun få fra animalske produkter, da det slet ikke findes i vegetabilske produkter.

Fedt i 100 g svinekød       1975  1993
Svinekam med svær         29 g   18 g
Ribbenssteg/kogestykket   35 g  20 g
Nakkekam med svær        31 g  23 g
Ribbenssteg/stegestykket  42 g  30 g
Slag: rullepølse el. pølse    36 g 16 g
MEALS
 
 
22-05-2017 | Alene-børn og fulderi ved grillen bør være helt forbudt! Fare lurer altid ved den varme grill!

Vi går sommeren i møde, og det er grill-tid. Det er skønt at spise ude om sommeren, men det kræver også, at man er agtpågiven og ikke sløser med sikkerheden. Hver eneste år er der grill-aftener, der på et splitsekund ender rivende galt!

Grillen må ikke stå vakkelvorn, andvend kun griller der står stabilt. Børn fx i sommerlejr, skoleudflugt og lignende bør kun lave grill-mad, når det er en voksen, som i et og alt passer grillen, børn må ikke efterlades alene ved grillen, børn må ikke lege eller løbe i nærheden af grillen.

Udover stor (over)forsigtighed og omtanke med den glødende grill og tændvæsker, skal du også tage nødvendige hygiejniske regler, så man ikke bliver syg af grill-måltidet.

Når man griller, skal man holde råt for sig og stegt for sig. Derfor skal der bruges to grilltænger eller to sæt af andre køkkenredskaber ved grillstegning. Èt sæt til det rå kød og ét til det færdigstegte kød. Hvis man kun har èn grilltang, kan man holde den ind over grillkullene i ét stykke tid, så man brænder bakterierne af. Husk, at gøre det til sidst, når kødet er ved at være færdigt.

Det samme gælder de fade eller skærebrætter, kødet ligger på. Også her skal råt kød og grillet kød holdes adskilt. Man bør derfor bruge et andet fad eller skærebræt til det grillede kød, end det der bruges til det rå.

Sygdomsfremkaldende bakterier som fx Campylobacter spredes nemt fra det rå til det stegte kød, hvis der bruges samme grilltang eller samme skærebræt til råvaren og til den spiseklare mad. Og lægger man råt kød på grillen med fingrene, kan man overføre bakterier til fx salat og brød, hvis man ikke vasker hænderne grundigt, inden man snitter salat eller skærer brød. Der skal kun få Campylobacter-bakterier til for, at man kan blive syg. Derfor er det vigtigt at holde tingene adskilt.

Hakket kød, fjerkræ og mekanisk mørnet kød skal gennemsteges, da bakterierne kan sidde i hele kødet. På hele kødstykker som fx stege eller hele bøfstykker sidder bakterierne normalt kun på overfladen, så hele kødstykker behøver ikke at blive gennemstegt.

Fedt fra kød eller marinade må ikke dryppe ned på de glødende kul, da det vil danne tjæreholdig røg, som øger risikoen for at udvikle kræft. Man kan undgå, at det drypper fra kødet ved at lægge folie under kødet eller bruge en grillmarinade uden olie. Hvis kødet bliver branket, bør man af samme grund skære de brankede skorper af.
MEALS

 
 
22-05-2017 | EU: Danmark stemmer nej til Nordsøplan. Danmark kan ifølge Miljø- og Fødevareministeriet ikke tilslutte sig det nuværende udkast til en ny EU forvaltningsplan for fiskeri i Nordsøen, Kattegat og Skagerrak, fordi det fremlagte EU-forslag ikke har taget særlige hensyn til de hurtigt voksende bestande eller de "socioøkonomiske forhold i kvotefastsættelsen".

Sådan lyder meddelelsen fra Miljø- og Fødevareministeriet, hvor der tillige også gøres opmærksom på, at dansk fiskeri risikerer at blive sat under pres af den nye Nordsøplan.

Forvaltningsplanen har blandt andet til formål at regulere fiskeriet efter en række vigtige arter som torsk og rødspætte samt beskytte torskebestanden i Kattegat, der ofte bliver fanget som bifangst i jomfruhummerfiskeriet.

"Det er derfor afgørende, at vi får skruet en forvaltningsplan sammen, som holder hånden under bestandene uden at volde unødige problemer for fiskerierhvervet. Den balance, mener jeg ikke, at EU har ramt i denne omgang, hvor der ikke tages hensyn til bifangst af torsk, selv om bestanden faktisk er inde i en positiv udvikling, som vi fx ser i Kattegat i øjeblikket. Derfor kan vi ikke stemme ja for dette forslag," udtaler miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Ministeren efterspørger i stedet større fleksibilitet i planen, hvor jomfruhummerfiskerne kan tage torsk fra bifangst med i land: Vi har hidtil formået at have så tilpas fleksible regler, at vi har fået et levedygtigt jomfruhummerfiskeri og samtidig undgået udsmid af gode spisetorsk!

Fra dansk ønsker man at arbejde for, at den fleksible linje fortsættes og indarbejdes i forvaltningen, når Europa-Parlamentet skal drøfte Nordsøplanen efter sommeren, siger ministeren.

Udover Nordsøplanen barsler EU ifølge ministeriet også med et nyt forslag om tekniske foranstaltninger i fiskeriet. Også her stemmer Danmark nej til forslaget, som i udformningen af nye redskaber ikke er fleksibelt nok, og ifølge ministeren kan være begrænsende for erhvervet.
MEALS
 
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?