Nemlig med på madkassevognen

Om godt en måned lancerer onlinebutikken Nemlig.com sin egen måltidskasse, og den vil efter sigende blive langt mere fleksibel end andres måltidskasser fra fx Aarstiderne, Coop !? Efter et langt tilløb vil onlinebutikken Nemlig.com udvide med måltidskasser. Også Bilka vil til at sælge mad på nettet i hele landet.

Nemlig majoritetsejer Anders Holch Povlsen ønsker med sit initiativ & og en stor investering at tage konkurrencen op med det dominerende Aarstiderne samt Coop Mad og Skagenfood, sidstnævnte ejet af Salling Group.

"Vi har ubestridt Danmarks mest fleksible koncept, for modsat de andre kan vi levere alle ugens syv dage på det tidspunkt, som passer kunden og med en meget kort deadline fra bestilling til levering, og så binder man sig ikke til et abonnement hos os," udtaler Stefan Plenge til pressen.

De københavnske kasser vil blive leveret samme dag inden for fire timer til kunderne, og i resten af landet vil de kunne leveres dagen efter.

Stefan Plenge ønsker ikke at sige noget om, hvor stor investeringen er, men siger, at den på nuværende tidspunkt "er større end berettiget".

I en pressemeddelelse, som Nemlig har udsendt i forbindelse med offentliggørelsen af planerne om snart at tilbyde måltidskasser, udtaler Stefan Plenge:

"Måltidet er et vigtigt samlingspunkt for mange familier, og vi ved, at cirka 15 procent af alle vores kunder i dag allerede benytter sig af en måltidskasseløsning. Men vores kunder efterspørger en løsning, hvor de kan til- og afmelde måltidskassen samt justere antallet af personer, der skal være mad til med kort varsel."
 
 
Stort underskud i Dagrofa

Ikke nok med stort underskud, så er der også begået meget graverende millionfejl i Foodservice Danmark-regnskab. Efter meget lang tids venten har Foodservice Danmark omsider offentliggjort et 2017-regnskab, og det viser¤et underskud på i alt 102,6 mio. kr. Derudover har revisorerne fundet fejl i 2016-regnskabet, som ændrer det årsresultat med i alt 118 mio. kr.

2017 har ikke været rar for fødevaregiganten Foodservice Danmark, der omsætter for milliarder ved at levere varer til professionelle køkkener over hele Danmark.

Det viser 2017-regnskabet for Foodservice Danmark, der er offentliggjort på ehvervsstyrelsens hjemmeside, hvor de også skriver: Selskabets resultat anses som stærkt utilfredsstillende og tilføjer, at Foodservice har haft et udfordrende år, og tillføjer at man har foretaget væsentlige udskiftninger i ledelsen.

Det kan vise sig at være nødvendigt, men dét betyder ikke, at leverandører & kunder kan stille sig tilfredse med forklaringerne om de fejl, der har været i virksomhedens regnskaber.

 
Californien revurderer synet på kaffe og kræft

Kravet om at anvende kræftadvarselsmærkater på kaffe i Californien ser ud til at falde bort, før det blev til virkelighed. Det er naturligvis godt nyt for kaffefirmaer og caféer i Californien, for kaffe ser alligevel ikke ud til at kunne være årsag til kræft, og dermed synes kravet om at anvende mærkater med kræftadvarsler på kaffe at kunne droppes, skriver fødevaresitet Eater.

Californiens "Office of Environmental Health Hazard Assessment", der vurderer sundhedsrisici, oplyser nu, at indtagelse af acrylamid via kaffe ikke udgør nogen significant kræftrisko. Myndigheden henviser til en ny forskningsrapport fra The International Agency for Research on Cancer.

I marts havde en retsafgørelse i Californien ellers peget i retning af, at kaffefirmaer lige fra Starbucks til 7-Eleven skulle i gang med at mærke kaffe med kræftadvarsler. Søgsmålet var anlagt af en miljøgruppe, der argumenterede for, at forbrugerne skulle gøres opmærksom på risikoen ved acrylamid, som er et stof, der opstår under kafferistning.

Dommer tvinger Starbucks til at advare om kræft på produkter, men efter den retsafgørelse reagerede de store kaffefirmaer med Starbucks, Caribou Coffee, Folgers og Keurig Green Mountain i spidsen straks med et modsøgsmål, der henviste til, at de i en tidligere retssag havde bevist, at kaffe ikke indeholder nogen farlig mængde acrylamid.

Den vurdering har den californiske sundhedsmyndighed nu understøttet!
 
 
Kulturdivision skuffer hos Chr. Hansen.

Chr. Hansens Food Cultures & Enzymes leverede skuffende under forventninger i regnskabsårets tredje kvartal. Chr. Hansens største division, Food Cultures & Enzymes, opnåede i tredje kvartal af 2017/18 en omsætning på 165,9 mio. euro og et primært driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 57,5 mio. euro.

Divisionen, som blandt andet sælger enzymer og kulturer til mejeriindustrien, klarede sig dermed dårligere end ventet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde regnet med en omsætning på 168,9 mio. euro og et primært driftsresultat på 59,9 mio. euro.

Omsætningen i Food Cultures & Enzymes voksede fra 162,0 mio. euro i samme kvartal sidste regnskabsår, hvor divisionens driftsoverskud lød på  56,8 mio. euro.

"Den organiske vækst var primært drevet af stærkt vækst i ost, fermenteret mælk, enzymer og kødkulturer," skriver Chr. Hansen i regnskabet .

Bioprotection hører også under her - et område, der ventes meget af og som i kvartalet leverede en organisk vækst på 37 procent. Bioprotection er et område, hvor naturen bruges til at løse problemer i forhold til fødevarer som naturligt forekommende bakterier, der kan reducere brugen af kemiske præservativer.

Bioprotection ventes at bidrage med 200 mio. euro til forretningen i 2025.


PRESSEN & POSTEN
 
05-07-2018 | Tørke kan blive en kæp i hjulet for økologisk vækst. Mange landmænd siges at ville omlægge mange hektarer til økologisk drift, men tørke & dermed manglende indtægter fra årets høst, kan lave om deres planer indrømmer, Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening. (MEALS)

05-07-2018 | Fantastisk godt halvår for norsk fiskeeksport! Høje priser på laks og anden fisk giver rekord i Norges fiskeeksport i første halvdel af 2018. Og det franske marked har tilmed genoptaget interessen for norsk laks. (MEALS) 
 
04-07-2018 | Arla skruer op for kinesisk indsats i nyt joint venture. I samarbejde med sin kinesiske partner Mengniu etablerer Arla en ny 'joint venture-platform' for sine kinesiske aktiviteter. (MEALS)

04-07-2018 | Nyt lavpunkt for kaffepriser. Futures-priserne på kaffe er nu på sit laveste niveau i 29 måneder. Verdens største kaffeproducent, Brasilien, oplever dobbelte problemer, idet både landets valuta og de internationale råvarepriser på kaffe er stærkt faldende, skriver Bloomberg. Mandag faldt prisen på kaffesorten Arabica til levering i september hele 3 pct. på råvarebørsen ICE Futures i New York. Det er det største prisfald på en enkelt dag siden oktober. Selve den brasilianske kaffeproduktion ser ellers ud til at blive rekordstor i år. (MEALS)
 
 
 
03-07-2018 | Bilka i Sønderborg får stor bøde i tilbagetrækningssag. Det skyldes, at man for anden gang på mindre end halvandet år har¤ forbrudt sig mod Fødevarestyrelsens regler omkring en tilbagetrækning, og da det er anden gang, har det medført en bøde på 80.000 kr. (MEALS)

03-07-2018 | Gule oste skal forøge ringe økosalg. Salget af økologiske oste har ikke oplevet samme gode vækst som mange andre fødevarekategorier. Dét vil Arla nu satse på sker inden for gule oste! (MEALS)
 
 
02-07-2018 | Svensk kapitalfond fortsætter opkøb i det danske fødevaremarked, Svenske Valedo Partners, der ejer dele af Joe & The Juice og Lakrids by Johan Bülow, har købt sig ind i et københavnsk fiskeselskab, der har særligt interesse på restauranter. Den nye kapital kan være et startskud til ekspansion for selskabet. (MEALS)


02-07-2018 | Proteinprodukt er kommet godt fra start. Ifølge direktøren i Dava Foods er selskabets nyudviklede proteindrik, der er udset til at slå hul på proteinmarkedet for æggekoncernen. Målet er at sælge for et tocifret millionbeløb første år, og selskabet står allerede for et muligt gennembrud i Tyskland. (MEALS)

 
 

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?